Σταμάτης Σέργης: «Να προβληθεί περισσότερο η Νάξος»

ηλιοβασίλεμα στην Πορτάρα
admin
28/02/2017 09:30
 
 
 

«Η δημοτική αρχή δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων». Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Σταμάτης Σέργης, αναφορικά με την τουριστική προβολή της Νάξου, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 και την εκπομπή “Aliberti News”, ενώ συμπλήρωσε ότι και οι τοπικοί φορείς θα μπορούσαν να συμβάλλουν ακόμη περισσότερο, με το να κάνουν συντονισμένα επιπλέον προσφορές και εκπτώσεις για να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών.

Παρόλα αυτά, θετικό είναι το πρόσημο για το τριήμερο της τελευταίας Αποκριάς στη Νάξο, η οποία κατακλύστηκε από επισκέπτες που απόλαυσαν τις παραδοσιακές εκδηλώσεις και τα τοπικά έθιμα, καθώς και τα διάφορα δρώμενα που είχαν προγραμματιστεί στη Χώρα, αλλά και τα χωριά. Όπως φάνηκε, οι Ναξιώτες «ορθώνουν ανάστημα» απέναντι στην οικονομική κρίση και ξέρουν να διασκεδάζουν με την ψυχή τους!

koudounatoi kordelatoi filoti 18
Μάλιστα, φέτος για πρώτη φορά και με πρωτοβουλία των αντίστοιχων συλλόγων, «ενώθηκαν» τα έθιμα της πεδινής και της ορεινής Νάξου, με τους Κορδελάτους του Αγερσανίου να γίνονται ένα με τους Κουδουνάτους του Φιλωτίου. Ως μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οικολογικού Συλλόγου Αγίου Αρσενίου, ο κ. Σέργης μίλησε για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, χωρίς να παραλείψει να πλέξει το εγκώμιο του προέδρου του Συλλόγου Γιώργου Φωστιέρη.
Όπως είπε, ο κ. Φωστιέρης είναι «η ψυχή» του Συλλόγου, καθώς προσφέρει σε αυτόν για περισσότερα από 15 χρόνια και είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος του, παρόλο που δεν κατάγεται ο ίδιος από τον Άγιο Αρσένιο, αλλά η γυναίκα του. Επιπλέον, ευχαρίστησε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στα δρώμενα του χωριού και κατάφεραν να τα παρουσιάσουν με μεγάλη επιτυχία, αλλά και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στη διεξαγωγή τους. Τα επιτυχημένα δρώμενα που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες μέρες στο Αγερσανί θα προβληθούν στα πέρατα του κόσμου, μέσα από το Associated Press που βρέθηκε στο χωριό και τα παρακολούθησε.
Ο κ. Σέργης μοιράστηκε με τους ακροατές του Aegean Voice 107.5 και προσωπικές του εμπειρίες, όταν νέος ντυνόταν κι εκείνος Κορδελάτος μαζί με πλήθος συγχωριανών του. Ωστόσο, επισήμανε ότι η κουλτούρα έχει πλέον αλλάξει και πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να εμπεδωθεί στους νεότερους η αντίληψη ότι τα έθιμα και οι παραδόσεις του νησιού είναι ένας μοναδικός πλούτος που πρέπει να διαφυλαχθεί και κυρίως να συνεχιστεί.

(Visited 111 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*