VIDEO: Κουδουνάτοι και Κορδελάτοι ξεσήκωσαν στο πόδι το Φιλώτι (φώτος)

koudounatoi kordelatoi filoti 5
admin
27/02/2017 22:45
 
 
 

 

Με πολύ γλέντι, Κουδουνάτους, Κορδελάτους, χορό, παραδοσιακά όργανα και σαρακοστιανούς μεζέδες γιορτάστηκε η Καθαρά Δευτέρα στο Φιλώτι της Νάξου.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πολύς κόσμος συνέρρευσε στο μεγαλύτερο χωριό της Νάξου για να διασκεδάσει και να δει Κουδουνάτους και Κορδελάτους που φέτος για πρώτη φορά βρέθηκαν μαζί τόσο την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στο Αγερσανί όσο και την Καθαρά Δευτέρα στο Φιλώτι.

koudounatoi kordelatoi filoti 2

Ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου Νάξου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οικολογικό Σύλλογο Αγίου Αρσενίου “ένωσαν” τα έθιμα των χωριών τους και προσέφεραν ένα υπέροχο θέαμα και διασκέδαση σε όσους παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις.

koudounatoi kordelatoi filoti 4

Οι Κουδουνάτοι του Φιλωτιού ζωσμένοι από σειρές κουδουνιών τάραξαν την ηρεμία του χωριού χοροπηδώντας και βαρώντας τα κουδούνια τους ενώ τους ακολουθούσαν οι Κορδελάτοι του Αγίου Αρσενίου γεμίζοντας με χρώματα και κέφι το ορεινό χωριό της Νάξου.
Τα χορευτικά του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό χορεύοντας παραδοσιακά τραγούδια με τη τσαμπούνα και το τουμπάκι αλλά και το βιολί με το λαούτο…

koudounatoi kordelatoi filoti 28

Την παράσταση έκλεψαν οι μικροί Κουδουνάτοι αλλά και το παιδικό χορευτικό τμήμα του Φιλωτίτικου Συλλόγου που απέδειξαν σε όλους ότι σέβονται και συνεχίζουν τα Ναξιώτικα έθιμα.

koudounatoi kordelatoi filoti 21

Παρόντες στην εκδήλωση ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, Αντιδήμαρχοι, ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αγίου Αρσενίου Σταμάτης Σέργης, ο Φιλωτίτης πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, ιατρός Γιάννης Βλασερός, οι πρόεδροι και μέλη των δυο Ναξιώτικων συλλόγων κ.ά.

koudounatoi kordelatoi filoti 9

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Μανόλης Μαργαρίτης τόνισε την ικανοποίηση του για την “ένωση των δύο εθίμων” και έδωσε συγχαρητήρια στους Συλλόγους. “Είναι μια νέα αρχή για την ενοποίηση του πολιτισμού του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Οι Κορδελάτοι των πεδινών συνάντησαν τους Κουδουνάτους των ορεινών σηματοδοτώντας ένα νέο ξεκίνημα για τα πολιτιστικά του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγίου Αρσενίου Γιώργος Φωστιέρης έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στους νέους των δυο χωριών και τους ευχαρίστησε για την πολιτιστική τους συνάντηση.

{youtube}GP2Z78T1cXk{/youtube}

koudounatoi kordelatoi filoti 11

koudounatoi kordelatoi filoti 27

koudounatoi kordelatoi filoti 8

koudounatoi kordelatoi filoti 1

koudounatoi kordelatoi filoti 3

koudounatoi kordelatoi filoti 6

koudounatoi kordelatoi filoti 7

koudounatoi kordelatoi filoti 10

koudounatoi kordelatoi filoti 12

koudounatoi kordelatoi filoti 13

koudounatoi kordelatoi filoti 15

koudounatoi kordelatoi filoti 16

koudounatoi kordelatoi filoti 17

koudounatoi kordelatoi filoti 18

koudounatoi kordelatoi filoti 19

koudounatoi kordelatoi filoti 20

koudounatoi kordelatoi filoti 22

koudounatoi kordelatoi filoti 23

koudounatoi kordelatoi filoti 24

koudounatoi kordelatoi filoti 25

koudounatoi kordelatoi filoti 26

koudounatoi kordelatoi filoti 14

(Visited 149 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*