Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Ενημέρωση πληθυσμού, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

xioni arnados
admin
29/12/2016 12:17
 
 
 

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί (μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων προστασίας από κινδύνους που προέρχονται από τις βροχοπτώσεις, την πτώση της θερμοκρασίας, της χιονόπτωσης στα ορεινά και ημιορεινά του δήμου και τους θυελλώδεις ανέμους) συνιστά στους πολίτες το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Ο δήμος τονίζει ότι οι πολίτες πρέπει:
*Να ασφαλίζουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο, ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιές ή τραυματισμούς (τέντες, γλάστρες κλπ.)
*Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια αλλά και για αρκετές ώρες μετά την εκδήλωση των έντονων βροχοπτώσεων ή καταιγίδων.
*Να αποφεύγουν εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά την διάρκεια του φαινομένου.
*Να ασφαλίζουν παράθυρα και πόρτες του σπιτιού ή του χώρου εργασίας μας.

Σε περίπτωση χιονόπτωσης
*οι οδηγοί των οχημάτων να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, (σε περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί παγετός απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά την οδήγηση), να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας.
*Να μετακινούνται, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας κεντρικούς δρόμους.
*Να αποφεύγονται γενικά άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια αιχμής των καιρικών φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, παγετός).

(φωτό: αρχείου)

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*