Νίκος Μαϊτός: «Παλλαϊκό αίτημα η δημιουργία του ΚΕΓΕ»

nikos maitos kege
admin
28/12/2016 16:56
 
 
 

Την ικανοποίηση του για τη χθεσινή συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αναφορικά με τη δημιουργία του ΚΕΓΕ στη Νάξο, εξέφρασε ο επικεφαλής της «Νησιωτικής Πολιτείας» Νίκος Μαϊτός.
Όπως είπε στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5, η Επιτροπή τόνισε στον κ. Αποστόλου ότι το Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης είναι «ένα έργο αιχμής, απαραίτητο για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα του νησιού», η υλοποίηση του οποίου αποτελεί «παλλαϊκό αίτημα φορέων και πολιτών».
«Είναι τοπική και εθνική ανάγκη η δημιουργία του ΚΕΓΕ και το υπουργείο είναι πλήρως συνειδητοποιημένο γύρω από αυτό το θέμα» ανέφερε ο κ. Μαϊτός, σύμφωνα με τον οποίο προέκυψαν διάφορα συμπεράσματα από την εν λόγω συνάντηση. Ένα από αυτά είναι ότι ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων πρέπει να αναλάβει δράση εδώ και τώρα, αφενός γιατί «υπάρχει μια συμβατική υποχρέωση που πρέπει να τηρηθεί» κι αφετέρου γιατί ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, επομένως δεν θα πρέπει να δοκιμαστεί περαιτέρω η αντοχή, αλλά και η… ανοχή του αρμόδιου υπουργείου.
Από πλευράς υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης – όπως είπε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας που έδωσε το παρών στη συνάντηση – υπάρχει η διάθεση να ολοκληρωθεί και η ανταλλαγή που έχει ξεκινήσει εδώ και 16 χρόνια, καθώς και να αποκτήσει η Νάξος ένα ΚΕΓΕ που ουσιαστικά, θα ωφελήσει τον πρωτογενή τομέα όλων των Κυκλάδων. Ωστόσο, αυτό θα γίνει μέσα από ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δράσεων που θα καταρτίσει το υπουργείο και θα πρέπει να ακολουθήσει κατά γράμμα ο δήμος, «ένα πλαίσιο χρονικής δέσμευσης με καταγεγραμμένα βήματα, ώστε να επιτευχθεί μια σταδιακή πρόοδος μέσα στα επόμενα χρόνια».
«Η υλοποίηση του έργου έχει δεσμεύσεις και αυτή τη δέσμευση δεν ήθελε να αναλάβει ο δήμαρχος ενώπιον της Επιτροπής. Γι’ αυτό “του ήρθε κουτί” η κακοκαιρία την περασμένη εβδομάδα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαϊτός κι έκανε την εξής προτροπή: «Ας μπούμε στην ουσία αυτής της κουβέντας όλοι μαζί και ας αφήσουμε τα κουτσομπολιά και τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Η ατζέντα του θέματος παραμένει η δημιουργία του ΚΕΓΕ στο Σαγκρί και σε αυτό τον στόχο πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι».

(Visited 20 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*