Η νέα Τουριστική Επιτροπή του δήμου – Τι είπαν Λιανός και Μαϊτός (VIDEO)

admin
15/02/2015 23:26
 
 
 

Πολυμελής θα είναι και για τα επόμενα χρόνια η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με πρόεδρο τον αντιδήμαρχο τουρισμού Δημήτρη Λιανό όπως κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

 Ο κ. Λιανός επέμεινε το "σχήμα" να είναι πολυμελές αφού όπως υποστήριξε, το πολυμελές σχήμα την προηγούμενη τετραετία απέδωσε έργο. "Συνέταξε σχέδιο δράσης με επίκεντρο τη χρησιμότητα του διαδικτύου. Έχουμε ενημερωμένη ιστοσελίδα όπου από αυτήν παίρνουν θέματα και πληροφορίες για τη Νάξο, δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν ως "πηγή" το naxos.gr" σημείωσε ο κ. Λιανός. 

Σε ότι αφορά τα νέα 40 μέλη (αυτή τη φορά) της επιτροπής, στην πλειοψηφία τους είναι πρόσωπα τα οποία έδειξαν από μόνα τους ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην τουριστική επιτροπή, αφού ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχές του δήμου. Στην επιτροπή επίσης θα συμμετέχουν οι αντιδήμαρχοι των Μικρών Κυκλάδων, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, εκπρόσωποι των παρατάξεων "Πολίτες για τα νησιά μας" και "Λαϊκή Συσπείρωση" καθώς και άτομα από την ορεινή Νάξο, μετά από πρόταση του κ. Βασίλη Βρούτση

 

Νίκος Μαϊτός: "Ολιγομελής επιτροπή με γενναία χρηματοδότηση και συγκεκριμένο στόχο"

 

Εκ διαμέτρου αντίθετος στο πολυμελές "σχήμα" της τουριστικής επιτροπής ο κ. Νίκος Μαϊτός και η παράταξη του που δεν πρότειναν συμμετοχές αλλά ούτε και υπερψήφισαν τη νέα επιτροπή, αφού διαφωνούν κάθετα με τη σύσταση της. 

 

"Η Τουριστική Επιτροπή θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και να αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου για να αναλάβει και συγκεκριμένο τρόπο δράσης" σημείωσε ο κ. Μαϊτός δίνοντας τη δική του πρόταση για ολιγομελής επιτροπή, με "γενναία" χρηματοδότηση από το δήμο και συγκεκριμένο στόχο.

"Η τουριστική επιτροπή θα πρέπει να είναι ολιγομελής, σφιχτή, με ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό… θα πρέπει να προβλεφθεί η αντίστοιχη χρηματοδότηση και να γίνει μια ημερίδα, μια συνάντηση, όπου θα μπουν οι μακροχρόνιοι στόχοι πάνω στους οποίους θα δουλέψει η επιτροπή " τόνισε ο κ. Μαϊτός και άσκησε κριτική στο έργο της προηγούμενης τουριστικής επιτροπής σημειώνοντας ότι ασχολήθηκε αποκλειστικά με το portal, χωρίς άλλες δράσεις και χωρίς να συμμετέχει σε τουριστικές εκθέσεις όπως όλα τα νησιά, παρά το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες έχουν διαφορετική άποψη.

 

Δείτε στο VIDEO την εισήγηση του αντιδήμαρχου Δημήτρη Λιανού και την τοποθέτηση του Νίκου Μαϊτού:

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*