Συμμετοχή του δήμου Νάξου σε πρόγραμμα βοήθειας για τους απόρους (VIDEO)

admin
14/02/2015 11:15
 
 
 

Εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τέθηκε την Παρασκευή (13 Φεβρουαρίου) από το δήμαρχο, το θέμα για τη συμμετοχή του δήμου στην υπό συγκρότηση "Κοινωνική Σύμπραξη" για την υλοποίηση του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους 2014-2020», μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου.

Στην εισήγηση του ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, μίλησε για το επιχειρησιακό πρόγραμμα και τη σημαντικότητα της συγκρότησης «Κοινωνικής Σύμπραξης» σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Πιο συγκεκριμένα τόνισε ότι το πρόγραμμα ύψους 330 εκατ. ευρώ (πανελλαδικά), θέτει ως προτεραιότητα τα μέτρα καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού, την αντιμετώπιση της φτώχειας και την στήριξη ευπαθών ομάδων πληθυσμού. Κύριο αντικείμενο του εν λόγω Επιχειρησιακού Προγράμματος είναι η διανομή τροφίμων (μακράς διάρκειας και φρέσκα καθώς και ειδικά τρόφιμα για βρέφη) και η κάλυψη βασικών υλικών στερήσεων (ρουχισμός για παιδιά και ενήλικες/ κυρίως αστέγους – είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, παιδικά είδη/βιβλία, παιχνίδια κ.λπ). Επιπλέον, το πρόγραμμα δίνει σημαντικό βάρος και στην παροχή συνοδευτικών μέτρων όπως: παροχή Υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης. 

 

Έντονη ήταν η αντίδραση της κ. Ευδοκίας Ψαρρά η οποία καταψήφισε το θέμα σημειώνοντας ότι ήρθε πολύ αργά στο δημοτικό συμβούλιο και μετά από "πιέσεις" του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαργαρίτη και μάλιστα ως εκτός ημερήσιας διάταξης. "Αντί τα χρήματα να δοθούν απευθείας στους δήμους αναθέτουν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, εκκλησίες και ιδιώτες να χειριστούν αυτά τα χρήματα και γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι θα τα εισπράξουν και σε ποιες τσέπες θα μπουν. Έπρεπε να διεκδικήσετε να δοθούν απευθείας στους δήμους για να ασκήσουν κοινωνική πολιτική". 

 

"Εμείς είμαστε υπέρ" είπε ο κ. Βασίλης Βρούτσης ο οποίος παρατήρησε ότι "ο λαός δεν χρειάζεται ελεημοσύνη αλλά εργασία".

 

Δείτε το video:

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*