Συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Νάξο

fotia komiaki 1
admin
09/11/2016 08:52
 
 
 

Πολλά και μεγάλα είναι τα μέτωπα της πυρκαγιάς, η οποία από χθες το απόγευμα έχει μετατρέψει την ευρύτερη περιοχή της Κορωνίδας σε πύρινη κόλαση και συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη και να εξαπλώνεται, λόγω των ανέμων έντασης 9-10 μποφόρ.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κορωνίδας Δημήτρης Κορρές στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5, η Πυροσβεστική καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της, αλλά και για να προστατεύσει κατοικίες και πολίτες, οι οποίοι βλέπουν τις περιουσίες τους να απειλούνται (ακόμη και να καίγονται) από την πύρινη λαίλαπα. Αν και δεν μπορεί να γίνει αποτίμηση των ζημιών που έχουν προκληθεί, ανυπολόγιστη αναμένεται να είναι η καταστροφή στο ζωικό κεφάλαιο, καθώς και η οικολογική καταστροφή, με χιλιάδες στρέμματα να έχουν γίνει στάχτη.
Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή (ομίχλη και θυελλώδεις) επεκτείνουν τα μέτωπα, δυσκολεύοντας το έργο της Πυροσβεστικής, η οποία από νωρίς εκκένωσε τους παραλιακούς οικισμούς για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Οριακά σώθηκε σπίτι στον Κάμπο, ενώ τώρα η φωτιά κατευθύνεται προς Μικρά και Χίλια Βρύση. Αυτόπτης μάρτυρας, ο πρώην πρόεδρος της Κορωνίδας Μάκης Μπαρδής ανέφερε ότι οι φλόγες έχουν φτάσει μέχρι τη θάλασσα. «Όλη η Κωμιακή καίγεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο κ. Κορρές εξήρε την αυτοθυσία των πυροσβεστών, ωστόσο κατήγγειλε την έλλειψη μέσων και ανθρώπινου δυναμικού, καθώς – όπως είπε «λίγοι άνδρες με λίγα μέσα δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους», ενώ τρία οχήματα δεν αρκούν για την Νάξο. Επιπλέον, χαρακτήρισε «μεγάλη ανευθυνότητα» το γεγονός ότι κάποιος έβαλε φωτιά «ειδικά με τέτοιους καιρούς», τονίζοντας ότι «θα πρέπει να γίνουν έρευνες και να αρχίσουν να τιμωρούνται οι υπαίτιοι».

(Visited 54 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*