Μεγάλη φωτιά στην Κωμιακή – Δύσκολο το έργο των πυροσβεστών λόγω ομίχλης και των 9-10 μποφόρ

fotia komiaki 2
admin
08/11/2016 20:46
 
 
 

Πυρκαγιά -που καίει ανεξέλεγκτα μέχρι τώρα- ξέσπασε το απόγευμα περίπου στις 6:00 στην περιοχή Μαυροβούνι της Κορωνίδας Νάξου. Στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη και οι νότιοι άνεμοι πνέουν με ένταση 9-10 μποφόρ με αποτέλεσμα η φωτιά να εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς…

Στην περιοχή βρίσκονται δέκα άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάξου και 3 πυροσβεστικά οχήματα, όμως σύμφωνα με δηλώσεις στο naxostimes.gr του επικεφαλής της επιχείρησης, Πυρονόμου Αντώνη Βενιέρη, δεν είναι δυνατόν να πλησιάσουν και να επιχειρήσουν στον τόπο της πυρκαγιάς, λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατεί στην περιοχή.

Η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτα σε κορυφογραμμές και εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς λόγω των θυελλωδών ανέμων προς την περιοχή της Φανερωμένης, χωρίς όμως -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- όπως διαβεβαιώνει ο κ. Βενιέρης, να απειλούνται σπίτια. Φαίνεται ότι η νύχτα θα είναι δύσκολη… με την Πυροσβεστική να βρίσκεται σε επιφυλακή.
Μάλιστα για παν ενδεχόμενο, ένα πυροσβεστικό όχημα βρίσκεται σε ετοιμότητα στην Κωμιακή, προκειμένου να δράσει σε περίπτωση ανάγκης.  

Και αυτή η πυρκαγιά όπως σημειώνει ο κ. Βενιέρης το πιθανότερο είναι να προέρχεται από βοσκούς της περιοχής…

23:24: Η φωτιά που καίει σε κορυφογραμμές της Νάξου, είναι ορατή και από τη γειτονική Πάρο (ΔΕΙΤΕ φωτογραφίες: ΕΔΩ

fotia komiaki 1

00:24: Η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα και να εξαπλώνεται προς την περιοχή της Φανερωμένης (πριν από το φράγμα) και στο Μυρίση. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, δεν μπορούν να επιχειρήσουν για την κατάσβεση της, αφού η πυκνή ομίχλη και το δύσβατο των περιοχών (κορυφογραμμές) δημιουργούν ανυπέρβλητα εμπόδια. Ωστόσο, οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 9-10 μποφόρ εξαπλώνοντας τις φλόγες ανάλογα με τη φορά τους…
Η τεράστια φωτιά είναι ορατή σχεδόν από όλη τη Νάξο, και από τα γειτονικά νησιά…

(οι παραπάνω φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από την παραλία της Πλάκας!!!)

Το naxostimes.gr παρακολουθεί το θέμα και για κάθε εξέλιξη θα σας ενημερώνει…  

(Visited 64 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*