Νίκος Μαϊτός για το ΚΕΓΕ: Κι όμως… λεφτά υπάρχουν

maitos nikos 1
admin
03/11/2016 15:51
 
 
 

Επίθεση στη δημοτική αρχή εξαπολύει ο Νίκος Μαϊτός και η “Νησιωτική Πολιτεία” με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ανέγερση του κτηρίου του ΚΕΓΕ στη Νάξο και τα όσα ειπώθηκαν στη Γενική Συνέλευση του Σαγκρίου την Κυριακή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας επισημαίνει την αναγκαιότητα λειτουργίας του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης στη Νάξο, κάτι για το οποίο όπως υπογραμμίζει “δεν προβληματίζει” τη δημοτική αρχή.

“Η μόνιμη επωδός πλέον του Δημάρχου, όταν οι πολίτες ζητούν έργα υποδομής για τα νησιά μας είναι η φράση κλισέ: «Λεφτά δεν υπάρχουν», σημειώνεται στην ανακοίνωση και αναφέρονται σειρά από κινήσεις της δημοτικής αρχής που αποδεικνύουν, σύμφωνα με τον κ. Μαϊτό, ότι τελικά… λεφτά υπάρχουν…

Η πλήρης ανακοίνωση της “Νησιωτικής Πολιτείας”: 

Δεν μας ξαφνιάζει και δεν μας εκπλήσσει πλέον η άρνηση του Δημάρχου Νάξου και ΜΚ, για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Δήμου για την ολοκλήρωση της ανταλλαγής με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της έκτασης του πρώην ΚΕΓΕ στη Χώρα, με έκταση και κτήριο στην τ. Κοινότητα Σαγκρίου. Και δεν μας εκπλήσσει διότι:
• Ούτε τη νομική διάσταση του θέματος αντιλαμβάνονται
• Ούτε οι επιπτώσεις της τους ενδιαφέρουν
• Ούτε η αξιοπιστία του Δήμου τους απασχολεί
• Ούτε η αναγκαιότητα της γεωργικής εκπαίδευσης τους προβληματίζει

Αρνούνται να αντιληφθούν ότι θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την κυριότητα ενός τόσο χρήσιμου και ευαίσθητου χώρου όπως αυτός που παραχωρήθηκε από το τότε Υπουργείο Γεωργίας στην καρδιά της πόλης της Νάξου.
Αρνούνται να εκπληρώσουν την ανάγκη της συνεχούς εκπαίδευσης των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νησιού μας , αλλά και όλων των Κυκλάδων, παραγνωρίζοντας ότι:

• Ο πρωτογενής τομέας του νησιού μας και παρά την αύξηση του τουριστικού ρεύματος κρατά ακόμα τα σκήπτρα της οικονομίας του
• Υπάρχει αδήριτη ανάγκη πλέον δεδομένων και των προβλημάτων λειψυδρίας, της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών που μόνο μέσα από εκπαίδευση και σωστή καθοδήγηση μπορεί να επιτευχθεί.
• Ο νέος αγρότης και κτηνοτρόφος του τόπου μας αναζητεί απεγνωσμένα βοήθεια και στήριξη στη προσπάθεια του να μείνει και να δημιουργήσει στο τόπο του.

Η μόνιμη επωδός πλέον του Δημάρχου, όταν οι πολίτες ζητούν έργα υποδομής για τα νησιά μας είναι η φράση κλισέ: «Λεφτά δεν υπάρχουν».

Όμως:
• Λεφτά υπάρχουν για την πρόσληψη αποτυχόντων υποψηφίων του συνδυασμού του και λοιπών παρατρεχάμενων ως συμβούλων του.
• Λεφτά υπάρχουν για να επισκευάζονται κάδοι απορριμμάτων σε τιμές σχεδόν διπλάσιες απ το να αγοράζονται καινούργιοι
• Λεφτά υπάρχουν για δίνονται εργολαβίες ναυαγοσωστών 120.000 ευρώ, όταν οι διπλανοί Δήμοι εκτελούν οι ίδιοι την σχεδόν όμοια υποχρέωση τους αντί κόστους 20.000 ευρώ.
• Λεφτά υπάρχουν για δίνονται εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις και πρόχειροι διαγωνισμοί με εκπτώσεις 1 και 2{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} .
• Λεφτά υπάρχουν για να μεταφέρεται το ρεύμα εκτός οικισμών σε ιδιοκτησίες φίλων και ψηφοφόρων εις βάρος του ανταποδοτικού χαρακτήρα της παροχής, δηλαδή εις βάρος όλων των καταναλωτών που πληρώνουν δημοτικά τέλη.

Λεφτά για τον κ. Δήμαρχο της Νάξου ΔΕΝ υπάρχουν, όταν υπηρετείται το γενικό συμφέρον και οι ανάγκες ευρύτερων κοινωνικών ομάδων χωρίς ψηφοθηρικά κριτήρια. Γι΄ αυτό το λόγο δεν υπάρχει και η βούληση για την ανέγερση του κτηρίου για το νέο κέντρο – εκπαιδευτήριο στο Σαγκρί.
Έστω και την τελευταία στιγμή, καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αντιληφθεί την κρίσιμη ευθύνη της για την ολοκλήρωση της ανταλλαγής με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την ανέγερση του κτηρίου που θα στεγάσει το ΚΕΓΕ στο Σαγκρί, ανταποκρινόμενη παράλληλα και στην απαίτηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας για μόνιμη και συνεχή εκπαίδευση τους.

 

(Visited 34 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*