Σημαντικές εξελίξεις για την επέκταση του αεροδρομίου Νάξου

aeroplane naxos
admin
03/11/2016 20:34
 
 
 

Σε εξέλιξη βρίσκονται διαδικασίες για την επέκταση του αεροδρομίου Νάξου…

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη στη Νάξο βρέθηκαν ο διευθυντής του τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΡΟΠΕ) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) Σπύρος Μπουζιάνης, καθώς και ο μελετητής που εκτελεί τη ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) του έργου, προκειμένου να εκδοθεί η ΑΕΠΟ (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων).

Να σημειωθεί ότι η Περιβαλλοντική μελέτη –όπως έχει αποκαλύψει το naxostimes.gr– χρηματοδοτήθηκε από την AEGEAN AIRLINES.

Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr, τόσο ο κ. Μπουζιάνης όσο και η υπεύθυνη εκπόνησης της ΜΠΕ του έργου της επέκτασης του αεροδρομίου συμμετείχαν την Πέμπτη σε σύσκεψη στο δημαρχείο, όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις αλλά και η πορεία του έργου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λιανός και Μανώλης Πολυκρέτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης και ο αερολιμενάρχης Νάξου. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη στις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που είναι και η εποπτεύουσα αρχή του έργου.
Την Παρασκευή το πρωί, ο κ. Μπουζιάνης θα επισκεφτεί το χώρο του αεροδρομίου Νάξου.
Να αναφερθεί επίσης ότι την Τετάρτη στη Νάξο βρέθηκε και ο υπεύθυνος σύνταξης της Υδραυλικής Μελέτης του έργου (που χρηματοδοτείται από το δήμο).

Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις και αφού συνταχθεί η περιβαλλοντική μελέτη του έργου της επέκτασης του αεροδρομίου Νάξου, θα πρέπει να εκδοθεί η ΑΕΠΟ (η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων) και να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τις απαλλοτριώσεις.
Μετά, αυτό που μένει είναι η χρηματοδότηση και η δημοπράτηση του έργου…
Σύμφωνα με δηλώσεις που έχει κάνει στο παρελθόν ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός το έργο θα χρηματοδοτηθεί μέσω της ΥΠΑ από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που αφορά έργα βελτιώσεων αεροδρομίων, με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*