Λευτέρης Βερύκοκκος: «Η δημοτική αρχή λειτουργεί μικροπολιτικά»

lefteris verikokos 1
admin
25/10/2016 10:37
 
 
 

Κλειστά παραμένουν τα αυτιά της δημοτικής αρχής στις συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέτει για διάφορα θέματα του δήμου η παράταξη «Πολίτες για τα Νησιά μας», όπως υποστήριξε το μέλος του Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νάξου και της δημοτικής κίνησης “Πολίτες για τα νησιά μας” Λευτέρης Βερύκοκκος, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Aegean Voice 107.5 και την εκπομπή “AlibertiNews”.

Ο κ. Βερύκοκκος εξέφρασε την άποψη ότι «η δημοτική αρχή λειτουργεί μικροπολιτικά» και δεν υιοθετεί τις προτάσεις που συνεχώς από το 2011 καταθέτουν οι «Πολίτες», μόνο και μόνο επειδή προέρχονται από τη συγκεκριμένη παράταξη της αντιπολίτευσης. «Δυστυχώς, η δημοτική αρχή είναι μια πολύ συγκεκριμένη κομματική παράταξη, με συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους» ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε η οποιαδήποτε αντιπαράθεση σε ιδεολογικό ή πολιτική επίπεδο δεν θα πρέπει να γίνεται εις βάρος των συμφερόντων της κοινωνίας.

«Παντού βλέπουμε σκουπίδια»
Ο κ. Βερύκοκκος άσκησε έντονη κριτική, όσον αφορά στην μέχρι τώρα διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και στον σχεδιασμό για τη μελλοντική διαχείριση τους, καθώς το θέμα της ανακύκλωσης έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο αυτό τον καιρό στο νησί.
Τα περιθώρια έχουν στενέψει πολύ, όπως είπε, αναφέροντας ότι τα όποια πρόστιμα επιβληθούν, θα επιβαρύνουν τους δημότες, ενώ υποστήριξε ότι οι μελέτες που συνέταξε το ΕΜΠ δεν ήταν μελέτες εφαρμογής για τον δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά μια συλλογή πληροφοριών.
«Προφανώς δεν είχαν καταλάβει τι θέλαμε» ανέφερε, εκφράζοντας την απορία του γιατί η αρμόδια επιτροπή δεν έλεγξε το περιεχόμενο των μελετών, ενόσω αυτές συντάσσονταν, ώστε τώρα να υπάρχει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή. «Παντού βλέπουμε σκουπίδια […] Δεν περιμένω πια τίποτα από αυτή τη δημοτική αρχή, τίποτα και η τοπική κοινωνία που έχει πάψει να πιστεύει ότι μπορεί να συμβεί κάτι […] Έχουν περιθώρια να αλλάξουν την πολιτική τους στον δήμο και υπάρχουν διαθέσιμες δυνάμεις που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο, αλλά πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία» επισήμανε ο κ. Βερύκοκκος.

«Πληρώνουμε τις αμέλειες του παρελθόντος»
Για τις πέργκολες της παραλίας, το άλλο μείζον θέμα που απασχολεί τη Νάξο, ο κ. Βερύκοκκος δήλωσε ότι «πληρώνουμε τις αμέλειες του παρελθόντος», αλλά και τον «στρουθοκαμηλισμό» των περασμένων χρόνων, αφού το πρόβλημα αυτό υπήρχε, αλλά κανείς δεν ήθελε ή δεν επιδίωξε να προχωρήσει στην επίλυση του.
«Έχει πολλές πλευρές το θέμα των περγκολών […] Το πρόβλημα δεν λύνεται με το να το αφήνεις, αλλά διογκώνεται και οξύνεται» ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες της νομιμότητας όλων των λιμανιών της χώρας μέσω του υπάρχοντος νομικού πλαισίου, ενώ το θέμα των σκιάστρων στην παραλία της Νάξου θα αντιμετωπιστεί με βάση όλες τις νόμιμες διαδικασίες και την υπάρχουσα νομοθεσία.

 

(Visited 55 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*