(Και) Η Γαλλία «υποκλίνεται» στην γραβιέρα Νάξου!

eas parisi 2
admin
17/10/2016 16:12
 
 
 

Στην 27η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2016 δίνει το «παρών» η γραβιέρα Νάξου, μέσω της εκεί παρουσίας της ΕΑΣ Νάξου και των εκπροσώπων της Δημήτρη Καπούνη (προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου) και Ιάκωβου Βαλέρη (αντιπροέδρου και υπεύθυνου σε θέματα Marketing).

Από το Παρίσι, ο κ. Βαλέρης μίλησε στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5 γι’ αυτήν την έκθεση παγκόσμιου βεληνεκούς με τους περίπου 7.500 εκθέτες, η οποία διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και προσελκύει παραγωγούς και αγοραστές από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ δίνει τη δυνατότητα σε πιστοποιημένα προϊόντα να αποκτήσουν πρόσβαση στη γαλλική, την ευρωπαϊκή, αλλά και τη διεθνή αγορά.
«Τα νέα από το Παρίσι είναι μέχρι στιγμής θετικά» είπε ο κ. Βαλέρης, ο οποίος έχει αναλάβει το κομμάτι των Business to Business (Β2Β) συναντήσεων, μιας και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών επιδιώκει συνεχώς να επεκτείνει την εξαγωγή των ποιοτικών προϊόντων της και να διεισδύσει σε ακόμη περισσότερες νέες αγορές.
Η ΕΑΣ, που συμμετέχει μαζί με άλλες επιχειρήσεις των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου στο περίπτερο της Περιφέρειας (η οποία σημειωτέον έθεσε πολύ αυστηρά κριτήρια για την κατοχύρωση της συμμετοχής στο περίπτερο της, τα οποία και πληροί η Ένωση) έχει στις αποσκευές της όλα τα είδη της γραβιέρας, το κεφαλοτύρι και το παραδοσιακό αρσενικό, με τον κ. Βαλέρη να τονίζει ότι στη συγκεκριμένη έκθεση μπορούν να παρουσιαστούν μόνο πιστοποιημένα προϊόντα, που ανταποκρίνονται στα σύγχρονα πρότυπα διαχείρισης της ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων, όπως τα προϊόντα της ΕΑΣ.

eas parisi 3
«Είναι αρκετοί Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Όλοι ενδιαφέρονται για τα ΠΟΠ και τα πιστοποιημένα προϊόντα που πληρούν τα πρότυπα ασφάλειας […] Όσοι έχουν δοκιμάσει τα προϊόντα μας, έχουν πει ότι τους αρέσουν πάρα πολύ» ανέφερε ο κ. Βαλέρης, επισημαίνοντας ότι δεν κατέστη δυνατή η παρουσίαση της γραβιέρας με το φιλέτο ελληνικής τρούφας που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της δοκιμής. Σημειώνεται επίσης, ότι η ΕΑΣ Νάξου εδώ και αρκετά χρόνια προμηθεύει με γραβιέρα την αλυσίδα καταστημάτων “Mavrommatis” που δραστηριοποιείται στη Γαλλία.
«Τρέχουμε για το καλό του Ναξιώτη παραγωγού και απώτερος στόχος της διοίκησης είναι η περαιτέρω, μεγαλύτερη στήριξη του» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ.

eas parisi 1

sial 2016 3

(Visited 34 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*