Βασίλης Βρούτσης: «Η δημοτική αρχή θέλει να συγκεντρώνει εξουσίες»

vroutsis vasilis 2
admin
11/10/2016 11:09
 
 
 

Τη «φαυλότητα» του Καλλικράτη, που δεν επιτρέπει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή περισσότερων πολιτών στα όργανα και τις επιτροπές του δήμου, κατήγγειλε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για τα Νησιά μας» Βασίλης Βρούτσης, μιλώντας στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5.
Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κατά τη διάρκεια της οποίας εγκρίθηκε ο διορισμός μελών και η συγκρότηση νέων διοικητικών συμβουλίων για την Α/θμια και Β/θμια Σχολική Επιτροπή, το Ν.Ο.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α., τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρησης του δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή «χρησιμοποιεί τους ίδιους και τους ίδιους», βασισμένη στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο της επιτρέπει «να συγκεντρώνει εξουσίες και αρμοδιότητες σε συγκεκριμένα πρόσωπα», χωρίς να αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό των νησιών.
«Όσο περισσότερους ανθρώπους χρησιμοποιείς, τόσο περισσότερες προτάσεις και ιδέες θα πάρεις […] Μπορεί να είναι ανασταλτικός παράγοντας η κατάθεση πόθεν έσχες, αλλά ας δοθεί τουλάχιστον η δυνατότητα και σε άλλους να πουν αν θέλουν να προσφέρουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία του τόπου» ανέφερε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η συμμετοχή των ίδιων προσώπων σε πολλά όργανα ταυτόχρονα, ίσως επηρεάσει την εποικοδομητική και δημιουργική προσφορά τους στο έργο του κάθε οργάνου, μιας και θα πρέπει να διαθέσουν αρκετό από τον προσωπικό τους χρόνο. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τον Δημήτρη Λιανό: «αφού το κατάλαβε ότι δεν μπορεί να είναι πρόεδρος σε 5-6 επιτροπές ή συμβούλια ο κ. Λιανός, κάλλιο αργά παρά ποτέ» είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στον πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ (ο οποίος ζήτησε να λήξει η θητεία του ως πρόεδρος στα τέλη Φεβρουαρίου), ο επικεφαλής των «Πολιτών» επισήμανε ότι ανεξάρτητα από το αν η παράταξη του συμφωνεί με αποφάσεις ή παραλείψεις του κ. Τσολάκη, «δεν μπορεί να του προσάψει κανείς ότι δεν είναι δραστήριος».
«Του το αναγνωρίζουμε, ακόμη κι αν έχει κάνει λάθη» ανέφερε ο κ. Βρούτσης, εκτιμώντας ότι η απόφαση του προέδρου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ για τη θητεία του ίσως οφείλεται σε εσωτερικές προστριβές. «Κάτι προφανώς συμβαίνει μέσα στη δημοτική πλειοψηφία […] Αν δεν υπήρχε πρόβλημα, όλα αυτά θα τα είχαν λύσει στο προσυμβούλιο, κάτι που δεν συνέβη» δήλωσε.

(Visited 104 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*