Στο 9ο συνέδριο των Εμπορικών Συλλόγων των Κυκλάδων ο Βαγγέλης Στρατούρης

stratouris kea 1
admin
10/10/2016 10:21
 
 
 

Την αγωνία εκατοντάδων εμπόρων της Νάξου για τα σοβαρά προβλήματα και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ελεύθερων επαγγελματιών μετέφερε ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου Βαγγέλης Στρατούρης, ο οποίος συμμετείχε στο 9ο συνέδριο των Εμπορικών Συλλόγων του νομού Κυκλάδων που πραγματοποιήθηκε στην Κέα στις 8 και 9 Οκτωβρίου.

Ο κ. Στρατούρης επικεντρώθηκε στα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν σε τοπικό επίπεδο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ (την χαρακτήρισε μάλιστα «ταφόπλακα στην τοπική αγορά») και την «μάστιγα» του παραεμπορίου και των πλανόδιων πωλητών («κάθε περαιτέρω καθυστέρηση ή αστοχία στην πάταξη του παραεμπορίου ισοδυναμεί με εγκληματική αμέλεια» είπε μεταξύ άλλων), επανέλαβε την πάγια πρόταση για «πάγωμα» και κεφαλαιοποίηση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ και υποστήριξε ότι θα πρέπει να επανέλθει το αφορολόγητο.
Από την ομιλία του κ. Στρατούρη, δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά και στα ιδιαίτερα προβλήματα των νησιών που σχετίζονται με τις συγκοινωνίες, την υγεία, τη στελέχωση των τοπικών υπηρεσιών κλπ., ενώ έθιξε και το θέμα της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης που θα συνέβαλαν στην αλλαγή της επαγγελματικής κουλτούρας, αλλά και στην επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εν μέσω του αδυσώπητου περιβάλλοντος που έχει διαμορφωθεί.

Διαβάστε εδώ την ομιλία του κ. Στρατούρη
Διαβάτε εδώ το ψήφισμα του 9ου συνεδρίου Εμπορικών Συλλόγων νομού Κυκλάδων

(Visited 30 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*