Θεομηνία στη Νάξο (video+φώτος)

admin
10/02/2015 19:02
 
 
 

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις τελευταίες ώρες τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με πολικές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις, βροχές και θυελλώδεις ανέμους που στο Αιγαίο φτάνουν τα 10 μποφόρ.

Χιονισμένη η Κωμιακή (φώτο Γιώργος)

Στη Νάξο από νωρίς το πρωί επικρατούν άνεμοι που η ένταση τους ξεπερνά τα 10 μποφόρ ενώ στα λευκά έχουν ντυθεί ήδη τα ορεινά χωριά του νησιού… (φώτο Γιώργος)

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, η ίδια εικόνα θα διατηρηθεί και αύριο, Τετάρτη, ενώ κάποια βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη, ιδιαίτερα λόγω της ύφεσης των ανέμων, που θα ξεκινήσει από την Τετάρτη το βράδυ. Παρόλα αυτά οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται ακόμα σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και οι παροδικές χιονοπτώσεις και το χιονόνερο θα συνεχιστούν στην ανατολική Θεσσαλία και Σποράδες, στην Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλη την επικράτεια του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης.

Θυελλώδεις άνεμοι και ακυρώσεις δρομολογίων

 

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 9 με 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, ήδη, από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, ενώ τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Σύμφωνα με την ΕΜΥ στις Κυκλάδες την Τετάρτη θα επικρατήσουν νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου

Δείτε το video:

 

 

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*