Ο Μανόλης Μαργαρίτης για την παραλία της Χώρας Νάξου: «Δεν έπρεπε να είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι»

margaritis m
admin
05/10/2016 10:37
 
 
 

Τις χθεσινές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα (Βουλή και υπουργείο Ναυτιλίας) για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος νομιμοποίησης της χερσαίας ζώνης λιμένος Νάξου σχολίασε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5.

Ο κ. Μαργαρίτης εξέφρασε την απορία του για ποιον λόγο δεν τακτοποιήθηκε αυτό το μείζον – για την κοινωνία της Νάξου – θέμα στο παρελθόν, όταν υπήρχε η ευχέρεια και παρέμεινε ως «κληρονομιά» στην εκάστοτε δημοτική αρχή. «Αυτή η υπόθεση έπρεπε να είχε τελειώσει εδώ και 15 χρόνια και όταν έπρεπε να είχε τελειώσει, δεν τελείωσε. Εδώ και έξι χρόνια έχω επαφές και με τους δύο προηγούμενους υπουργούς για να λυθεί, αλλά δυστυχώς υπάρχει μια τροχοπέδη που δεν ξέρω που οφείλεται […] Τέτοιου είδους κληρονομιές σε μια δημοτική αρχή δεν είναι και ό,τι καλύτερο και φυσικά, δεν έπρεπε να είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος.
Έσπευσε, ωστόσο, να τονίσει ότι «η υπόθεση “πέργκολα” είναι υπόθεση της Κτηματικής Υπηρεσίας, δηλ. του υπουργείου Οικονομικών και όχι θέμα του δήμου», παρόλα αυτά – όπως είπε – η παρούσα δημοτική αρχή θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια και θα είναι μπροστάρης σε όλους τους αγώνες «για να λυθεί το ζήτημα που μαστίζει τον τόπο μας».
Τέλος, ο κ. Μαργαρίτης επισήμανε ότι οι επιχειρηματίες κρατούνται «όμηροι» της κατάστασης όλα αυτά τα χρόνια και αναφέρθηκε στην πρόταση που κατατέθηκε προκειμένου να πάψουν να υφίστανται κυρώσεις για κάτι που δεν ευθύνονται οι ίδιοι.

(Visited 75 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*