Κλείνει οριστικά το Αστυνομικό Τμήμα Φιλωτίου Νάξου

astynomiko tmima
admin
04/10/2016 21:49
 
 
 

 

Ανάστατη είναι η κοινωνία του Φιλωτιού Νάξου σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων για το θέμα τόσο της υποβάθμισης του Αστυνομικού Τμήματος της περιφερειακής ενότητας Δρυμαλίας που μέχρι σήμερα εδρεύει στο Φιλότι, όσο και τη μετακίνηση του Αστυνομικού Σταθμού πλέον, στην Τραγαία.

Όπως σημείωσε αναγνώστης του naxostimes.gr οι κάτοικοι του Φιλωτιού αλλά και της ορεινής Νάξου γενικότερα, εκφράζουν την αγανάκτηση και την ανησυχία τους σχετικά με την αστυνόμευση της περιοχής αφού πλέον σε λίγες ημέρες δεν θα υφίσταται το Α.Τ Φιλωτίου.
Τόσο ο πρόεδρος του χωριού Βασίλης Κρασσάς όσο και ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είχαν στείλει επιστολές διαμαρτυρίας προς τον αρχηγό της αστυνομίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού η κατάργηση του Α.Τ. είναι πλέον γεγονός. Μάλιστα στις επιστολές τους, προκειμένου να παραμείνει το Α.Τ. στην ορεινή Νάξο είχαν προτείνει να παραχωρηθεί δωρεάν χώρος στο κτήριο του πρώην δήμου Δρυμαλίας στο Χαλκί για τη στέγαση του.

Παρόλα αυτά όχι μόνο δεν υπήρξε αποτέλεσμα, αλλά στην πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου με τον αρχηγό της Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβαλά, συμφωνήθηκε η δωρεάν παραχώρηση δημοτικού ακινήτου στο Χαλκί όχι όμως για να στεγάσει το Αστυνομικό Τμήμα… αλλά τον Αστυνομικό Σταθμό πλέον, της περιοχής Δρυμαλίας Νάξου. 

vasilakis Nikolas 1Σχολιάζοντας τα παραπάνω στο naxostimes.gr ο π. δήμαρχος Δρυμαλίας και μέλος του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Φιλωτίου Νάξου Νικόλας Βασιλάκης, σημείωσε ότι, “το σχέδιο προεδρικού διατάγματος έχει δημοσιοποιηθεί από τις 31 Μαϊου 2016, όπου στη σελίδα (15) αναφέρεται ότι το Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ) Δρυμαλίας στο Φιλώτι μετατρέπεται σε Αστυνομικό Σταθμό (Α.Σ), χωρίς να μπαίνει θέμα μετακίνησης του από το Φιλώτι. Πουθενά, όπως και σε άλλα μικρότερα νησιά δεν καταργείται η δεύτερη αστυνομική υπηρεσία του νησιού και δεν αλλάζει έδρα επειδή δήθεν δεν παραχωρείται δωρεάν κτίριο για στέγαση του Α.Τ. ή του Α.Σ.”.

Ο κ. Βασιλάκης υπογράμμισε επίσης ότι σε πάρα πολλούς Δήμους όπου στο σχέδιο προβλεπόταν μετατροπή των Α.Τ. σε Α. Σ., λήφθηκαν αμέσως αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και με τεκμηριωμένες προτάσεις και στοιχεία, διεκδίκησαν και σε ορισμένες περιπτώσεις πέτυχαν να παραμείνουν σαν Α.Τ. και όχι Α.Σ.

“Για τη Νάξο οι δήθεν ενέργειες του δημάρχου και προέδρου Φιλωτίου (με την καθοδήγηση του δημάρχου), έγιναν κατόπιν εορτής… Ξεκίνησαν όταν είχαν τελειώσει οι συζητήσεις και αποφάσεις στα αρμόδια όργανα και επιτροπές και μόλις λίγες μέρες πριν την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος που προβλέπει την υποβάθμιση του Α.Τ. Φιλωτίου σε Α.Σ. Η επίσκεψη έγινε, όπως συνηθίζει να κάνει ο κ. Μαργαρίτης, μόνο για τη φωτογραφία …και την επισημοποίηση της μεταφοράς του Α.Σ. από το Φιλώτι στο Χαλκί και όχι, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του για την παραμονή του Α.Σ. στη Δρυμαλία”.

Δείτε το τα επίμαχα αποσπάσματα από το Προεδρικό Διάταγμα της 31ης Μαΐου 2016: ΕΔΩ

(Visited 126 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*