Τα δικά τους Κέντρα Κοινότητας αποκτούν η Νάξος και η Κέα

kentro koinotitas ilikiomenoi
admin
29/09/2016 1:34
  •  
  •  
  •  

Δύο ακόμη Κέντρα Κοινότητας σε Νάξο και Κέα προστίθενται στο δίκτυο των Κέντρων Κοινότητας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχοντας θέσει μεταξύ των προτεραιοτήτων της τη δημιουργία δομών που στηρίζουν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και προωθούν την κοινωνική προστασία και συνοχή, μέσα από την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα λειτουργεί ως τοπικό σημείο αναφοράς για την υποδοχή και ενημέρωση πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, την διασύνδεσή τους με κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, από υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ. Η δράση αφορά επτά μεγάλες κοινωνικές κατηγορίες: παιδιά, ηλικιωμένους, ευάλωτες ομάδες ΑΜΕΑ, εξαρτημένους, άστεγους και άπορους.
Θα εποπτεύεται από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Νάξου και θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:
*Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών.
*Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές.
*Παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων, συμπεριλαμβανομένης της συγκέντρωσης και διανομής βασικών αγαθών.
Το Κέντρο θα στεγαστεί στο κτίριο του Δημαρχείου Νάξου και θα εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καθώς και του Δήμου Αμοργού. Θα στελεχωθεί από έναν κοινωνικό λειτουργό, έναν ψυχολόγο και έναν διοικητικό υπάλληλο. Για την εξυπηρέτηση των νησιών Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα, Κουφονήσι, καθώς και της Αμοργού, προβλέπονται περιοδικές επισκέψεις ενός από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας και σταθερή επικοινωνία με τα αρμόδια στελέχη των μικρότερων νησιών.
Η Πράξη εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο». Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 164.160 ευρώ και καλύπτει την λειτουργία του Κέντρου την τριετία από 01/12/2016 έως 30/11/2019.

Κέντρο Κοινότητας δήμου Κέας
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κέας θα λειτουργεί ως τοπικό σημείο αναφοράς για την υποδοχή και ενημέρωση πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, την διασύνδεσή τους με κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Κέας από υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ.
Το Κέντρο Κοινότητας Κέας, το οποίο εποπτεύεται από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες του πληθυσμού της Κύθνου. Ο Δήμος Κέας, αναπτύσσοντας ένα σχήμα «επιχειρησιακής Αντένας», μέσω περιοδικών επισκέψεων στελεχών του Κέντρου Κέας στο νησί της Κύθνου, προτίθεται να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που προκύπτουν λόγω του νησιωτικού χαρακτήρα και της εδαφικής συνέχειας της Περιφερειακής Ενότητας Κέας – Κύθνου.
Θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:
*Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών.
*Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές.
*Παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.
Το Κέντρο θα στεγαστεί σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου στην περιοχή Κορησσίας και θα στελεχωθεί από δύο άτομα, έναν κοινωνικό λειτουργό και έναν ψυχολόγο.
Η Πράξη εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο». Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 112.320 ευρώ και καλύπτει την λειτουργία του Κέντρου την τριετία από 31/12/2016 έως 30/12/2019.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.