Βασίλης Βρούτσης για την επάρκεια νερού στη Νάξο: «Να μην κωλυσιεργήσουμε άλλο»

vasilis vroutsis
admin
28/09/2016 15:10
 
 
 

Τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και πιο συγκεκριμένα τη συζήτηση για την επάρκεια του νερού στο νησί σχολίασε στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5 o επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για τα Νησιά μας» Βασίλης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης εξέφρασε την άποψη ότι η δημοτική αρχή, για μια ακόμη φορά, «δεν έδειξε να κατανοεί το πρόβλημα», παρόλο που ήταν ενήμερη γι’ αυτό, αφήνοντας τα πράγματα να φτάσουν στο απροχώρητο προκειμένου να καταφύγει σε λύσεις της τελευταίας στιγμής.
«Αν δεν αντιμετωπίσεις κάποια πράγματα σκληρά και στην ώρα τους, βλέπουμε αποτελέσματα όπως αυτά στις Εγγαρές» δήλωσε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι αν ο δήμος είχε προχωρήσει έγκαιρα στην μίσθωση μιας αφαλάτωσης, δεν θα είχαν εξαντληθεί τα αποθέματα των δεξαμενών, ούτε θα είχαν καταφύγει σε λύσεις, τύπου γεωτρήσεων που δεν σέβονται το περιβάλλον. Μάλιστα, σύμφωνα με τον επικεφαλής των «Πολιτών», παρόλο που η δημοτική αρχή δεν θέλει να το παραδεχθεί, το νησί βρίσκεται, άτυπα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όσον αφορά στην επάρκεια του νερού.
«Το νερό θα κοστίσει ακριβά στον δήμο, από την στιγμή που δεν έχουμε υποδομές, αν και έξι χρόνια τώρα δεν έχουμε προσπαθήσει καν να αποκτήσουμε υποδομές […] Πρέπει να δούμε πώς θα αποκτήσουμε επάρκεια νερού με τις λιγότερες θυσίες και να μην κωλυσιεργήσουμε άλλο. Αν υπήρχαν μελέτες, θα μπορούσαμε με την πρώτη ευκαιρία να ενταχθούμε σε προγράμματα, κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή» ανέφερε σε άλλο σημείο ο κ. Βρούτσης.

(Visited 78 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*