Νάξος: Ξεκινούν αύριο οι δολωματικοί ψεκασμοί ελαιόδεντρων

elaiodentra
admin
28/09/2016 2:49
  •  
  •  
  •  

Ξεκινά αύριο ο 4ος δολωματικός ψεκασμός των ελαιόδεντρων για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου.

Ο ψεκασμός θα διαρκέσει 8 ημέρες και θα ολοκληρωθεί στις 6 Οκτωβρίου, στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες Φιλωτίου, Χαλκείου, Δαμαριώνα, Σαγκρίου, Ποταμιάς και Μελάνων.
Επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοικτά τα αγροκτήματα τους αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά, όσοι το επιθυμούν, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα. Επίσης, παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοκομία τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχών δηλητηριάσεων.
Η συγκομιδή ελαιόκαρπου για την παραγωγή βρώσιμων ελιών και ελαιολάδου επιτρέπεται να ξεκινήσει μετά τις 21 Οκτωβρίου (15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας ημέρας των δολωματικών ψεκασμών).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Νάξου (τηλ. 2285361464 -2285361453).

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.