Νέο χτύπημα για το Φιλώτι! Υποβαθμίζεται (;) σε Αστυνομικό Σταθμό το Α.Τ. Δρυμαλίας

συλλήψεις
admin
24/09/2016 15:22
 
 
 

Την υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Δρυμαλίας Φιλωτίου Νάξου σε Αστυνομικό Σταθμό Δρυμαλίας περιλαμβάνει το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την Αναδιάταξη και Αναδιοργάνωση Περιφερειακών Υπηρεσιών, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση των κατοίκων του Φιλωτίου, μέσω εγγράφου του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Βασίλη Κρασσά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Α.Τ. Φιλωτίου λειτουργεί από το 1982 (!) στην περιοχή, καλύπτοντας τις ανάγκες αστυνόμευσης των 2/3 της ορεινής και κεντρικής Νάξου, καθώς και μέρους της παράλιας ζώνης (Μουτσούνας), η οποία αποτελεί τουριστική περιοχή. Επομένως, ένας ενδεχόμενος υποβιβασμός του, θα υποβάθμιζε ταυτόχρονα και την αποτελεσματική αστυνόμευση ολόκληρου του νησιού (μιας και το μοναδικό αστυνομικό τμήμα στη Νάξο θα ήταν αυτό της Χώρας), με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα περιστατικά παραβατικότητας και να είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη η προστασία των κατοίκων της ορεινής και κεντρικής Νάξου.

Πρόθυμος ο δήμος να παραχωρήσει δωρεάν χώρο
Προκειμένου, λοιπόν, να συνεχιστεί η λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Δρυμαλίας, ο κ. Κρασσάς αναφέρει στο έγγραφο του (το οποίο έχει ως αποδέκτες τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, τον Γ.Γ. του υπουργείου κ. Αναγνωστάκη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας) ότι ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προτίθεται να παραχωρήσει δωρεάν, για άμεση χρήση, τον χώρο όπου στεγαζόταν η Τεχνική Υπηρεσία του πρώην δήμου Δρυμαλίας.
Ωστόσο, βασικός όρος για την παραχώρηση είναι να συνεχίσει να λειτουργεί το Α.Τ. Δρυμαλίας Νάξου και όχι να υποβαθμιστεί σε Αστυνομικό Σταθμό Δρυμαλίας.

Διαβάστε εδώ το έγγραφο του κ. Κρασσά

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*