Φωτιά στο Καστράκι Νάξου

fotia kastraki 1
admin
05/09/2016 14:26
 
 
 

Φωτιά από άγνωστη αιτία ξέσπασε περίπου στις 12:30 μετά το μεσημέρι στην περιοχή του Καστρακίου Νάξου, στην πλαγιά του βουνού λίγο πριν το στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Νάξου Χρήστο Μπόπη, η φωτιά αυτή την ώρα βρίσκεται υπό έλεγχο, ενώ στο πέρασμά της έχει κατακάψει περίπου 200 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου, μόλις ενημερώθηκε για τη φωτιά έσπευσε στην περιοχή, η οποία να σημειωθεί είναι ιδιαίτερα δύσβατη, και άμεσα επιχείρησαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα της Π.Υ. Νάξου και ένα της Πολιτικής προστασίας του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και 21 πυροσβέστες…

Όπως δήλωσε στο naxostimes.gr ο κ. Χρήστος Μπόπης, για την κατάσβεση της φωτιάς ζητήθηκε και η συνδρομή δύο αεροπλάνων τα οποία ερχόμενα από την Ελευσίνα, επιχείρησαν άμεσα στο σημείο, αφού εκφράστηκαν φόβοι σχετικά με το στρατόπεδο καυσίμων το οποίο ήταν κοντά στη φωτιά.

Στις 5:10 το απόγευμα τα αεροπλάνα έριξαν τις τελευταίες βολές και η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκονται οι Πυροσβεστικές δυνάμεις της Νάξου προκειμένου να θέσουν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο. Να σημειωθεί ότι από την πυρκαγιά δεν κινδύνεψαν οικήματα ή ανθρώπινες ζωές. 

(Visited 187 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*