Καταγγελία: “Η υγειονομική βόμβα της Κορώνου Νάξου” (φώτος)

ydreysi koronos 1
admin
03/09/2016 10:29
 
 
 

 

Καταγγελία για την κατάσταση που επικρατεί στην ύδρευση της Κορώνου απέστειλε ο κ. Δημήτρης Μανδηλαράς στο naxostimes.gr η οποία πήρε και το δρόμο προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες…

Όπως καταγγέλλει ο κ. Μαδηλαράς το ευαίσθητο θέμα του νερού ταλανίζει τους τελευταίους μήνες όλους τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους παραθεριστές της Κορώνου αφού αυτό που παρατηρείται είναι ότι το νερό του χωριού δεν είναι διαυγές όπως θα έπρεπε αλλά… καφετί, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι καθαρό. Μάλιστα πολλοί αποδίδουν τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας το τελευταίο διάστημα στην Κόρωνο στην κακή ποιότητα του νερού”  σημειώνει ο κ. Μανδηλαράς.

ydreysi koronos 5

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της επίσημης καταγγελίας από τον κ. Δημήτρη Μανδηλαρά, ο οποίος με έγγραφο του στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και στο τμήμα Υγιεινής και Υγειονομικού ελέγχου της περιφέρειας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά “άμεσες ενέργειες για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας”…

ydreysi koronos 4

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: 

“Κατά το μήνα Αύγουστο, στην Κόρωνο, παρατηρήθηκε το νερό της ύδρευσης να έχει χρώμα καφετί. Ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε πολλούς κατοίκους του χωριού.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος του χωριού μας τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με το αντλιοστάσιο, όπου μεγάλη ποσότητα νερού χάνεται λόγω της χαλασμένης αντλίας.

Επίσης, υπάρχουν σοβαρά κενά στα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής της δεξαμενής και των αντλιοστασίων, που ενισχύουν την πιθανότητα της μόλυνσης.

Μου φάνηκε απίστευτο το γεγονός και γι αυτό το λόγο επισκέφτηκα ο ίδιος τα αντλιοστάσια και τη δεξαμενή, όπου είδα την κατάντια και την αλληγορία των υπεύθυνων του Δήμου και μη.

Σας στέλνω συνημμένα μερικές από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν στις 26 και 27 Αυγούστου 2016 και παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας, απευθυνόμενος πρωτίστως στην Υγειονομική Υπηρεσία γιατί η καταλληλότητα του νερού χρήζει άμεσου υγειονομικού ελέγχου και στον αρμόδιο Δήμο για την αντιμετώπιση του υδρευτικού προβλήματος της Κορώνου.

Αναμένω αριθμό πρωτοκόλλου και τις άμεσες ενέργειες σας  για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας, καθώς επίσης και τις απαντήσεις εντός των νόμιμων προθεσμιών”.

ydreysi koronos 2

ydreysi koronos 3

 

(Visited 112 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*