«Το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου της Νάξου» ξανά στο προσκήνιο

nosokomeio naxou1
admin
19/08/2016 08:24
 
 
 

Το φλέγον θέμα της λειτουργίας του νοσοκομείου της Νάξου θα τεθεί εκ νέου επί τάπητος στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Ναξιακός Οργανισμός Βιοϊατρικών Επιστημών (ΝΟΒΕ), σε συνεργασία με την Ένωση Φίλων του Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου και του Ιδρύματος  Στήριξης Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου.

Η εκδήλωση με θέμα «Το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου της Νάξου» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Αυγούστου στις 20:00 στο αμφιθέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» του δημαρχείου Νάξου.

Ομιλητές θα είναι εκπρόσωποι φορέων του νησιού (όπως ο νέος διοικητής του Γ.Ν. Νάξου κ. Απιδόπουλος, ο έπαρχος Νάξου κ. Μαργαρίτης, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτης, ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου κ. Λάμπου, οι εκπρόσωποι των δύο σωματείων των εργαζομένων κυρίες Βαρδάκη και Φραγκίσκου, ο πρόεδρος των συνταξιούχων κ. Χωριανόπουλος και ο πρόεδρος του ΝΟΒΕ κ. Βλασερός κ.α.). Θα ακολουθήσει ευρεία συζήτηση, στην οποία καλούνται να συμμετέχουν ενεργά οι Ναξιώτες, καθώς η συμμετοχή του κόσμου είναι «ακρογωνιαίος λίθος» για την επιτυχία της εκδήλωσης.

 

blaseros giannis foto

«Η υπόθεση του νοσοκομείου πρέπει να “τρέξει” άμεσα»

Για την εκδήλωση, αλλά και για το θέμα της Υγείας ευρύτερα, μίλησε σήμερα ζωντανά ο Γιάννης Βλασερός, φιλοξενούμενος της Πόπης Αλιμπέρτη στο στούντιο του Aegean Voice 107.5 και την εκπομπή “Aliberti News”.

Ο κ. Βλασερός τόνισε, μεταξύ άλλων ότι «η υπόθεση του νοσοκομείου της Νάξου πρέπει να “τρέξει” άμεσα και να λειτουργήσει σαν κανονικό δευτεροβάθμιο νοσοκομείο», καλύπτοντας τις ανάγκες μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών.

«Είναι ώριμες πλέον οι συνθήκες, δεν μπορεί να μην έχει νοσοκομείο η Νάξος και το υπάρχον νοσοκομείο να μην λειτουργεί» δήλωσε ο κ. Βλασερός και πρόσθεσε ότι «οι Κυκλάδες χρειάζονται τρία νοσοκομεία, της Σύρου, της Νάξου και της Σαντορίνης».

Επιπλέον, επανέλαβε την άποψη ότι θα πρέπει δοθούν επιστημονικά και μισθολογικά κίνητρα σε όσους γιατρούς θέλουν να στελεχώσουν τις υγειονομικές μονάδες των νησιών, αλλά δεν το πράττουν λόγω του υψηλού κόστους ζωής. Μάλιστα, χαρακτήρισε «προς τη θετική κατεύθυνση» την οικονομική ενίσχυση που δίνει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Σύμφωνα, άλλωστε, με τον κ. Βλασερό, κρίνεται επιβεβλημένη η στελέχωση του νοσοκομείου, αλλά και των μικρότερων ιατρείων στα χωριά της Νάξου και στα νησιά των Μικρών Κυκλάδων, καθώς – ειδικά το καλοκαίρι – οι ανάγκες αυξάνονται κατακόρυφα.

«Η περίθαλψη είναι ένα ακριβό σπορ για την πολιτεία και θα πρέπει να έρθουν να συνεπικουρήσουν και όσοι φορείς μπορούν» ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο κ. Βλασερός, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και τον κ. Καπούνη για την συνδρομή των 300.000 ευρώ (για διάρκεια τριών χρόνων) προκειμένου να καλυφθεί η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Νάξου, με τον πρόεδρο του ΝΟΒΕ να σημειώνει ότι θα ήταν ευχής έργο «να βρεθούν κι άλλοι μιμητές» αυτής της πράξης.

(Visited 29 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*