Βαγγέλης Κατσαράς: «Σώθηκε η παρτίδα με τους Έλληνες»

paralies august naxos 6
admin
18/08/2016 14:06
 
 
 

Την ικανοποίηση του για την αυγουστιάτικη τουριστική κίνηση του νησιού εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου Βαγγέλης Κατσαράς, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή “Aliberti News” του Aegean Voice 107.5 τόνισε ότι αυτή την εποχή γίνεται κυριολεκτικά «χαμός».

«Σώθηκε η παρτίδα από τους Έλληνες εν τέλει, οι οποίοι αποφάσισαν να ταξιδέψουν παρά τα όσα συμβαίνουν» δήλωσε χαρακτηριστικά, ωστόσο τόνισε ότι η Νάξος θα είχε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών, αν διέθετε και περισσότερα καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία).

Παρά το γεγονός ότι ο Ιούνιος παρουσίασε πτώση στις κρατήσεις, η «έκρηξη» του Αυγούστου αποζημίωσε τους επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που θα βρεθούν στη Νάξο και τον Σεπτέμβριο, με την πληρότητα τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου να κυμαίνεται περίπου στο 70{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} και να αφορά σε αλλοδαπούς, κυρίως, επισκέπτες, αλλά και σε ζευγάρια Ελλήνων.

Φέτος, εκτός από τους Έλληνες, το νησί προτίμησαν επίσης Ιταλοί, Γερμανοί, Ελβετοί, αρκετοί ομογενείς από την Αμερική, Αμερικανοί, Αυστραλοί, Καναδοί κ.α.

Ο κ. Κατσαράς απέδωσε την φετινή, αυξημένη τουριστική κίνηση, μεταξύ άλλων, στην συνεχή τηλεοπτική «παρουσία» της Νάξου σε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, στη φιλοξενία δημοφιλών τηλεοπτικών εκπομπών (όπως της Ελένης Μενεγάκη), αλλά και στην έμμεση διαφήμιση μέσω των τοπικών προϊόντων (π.χ. της γραβιέρας) που κάνουν γνωστό το όνομα του νησιού τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι ανταγωνιστικές τιμές, οι οποίες σε σύγκριση με άλλα νησιά, ήταν παρά πολύ καλές.

 

«Έχουμε τη δυνατότητα και να πετύχουμε ακόμη περισσότερα»

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου υποστήριξε ότι η Νάξος έχει τη δυνατότητα να πετύχει ακόμη περισσότερα και να καθιερωθεί ως τουριστικός προορισμός που θα προσελκύσει επισκέπτες (ακόμη και εναλλακτικών μορφών τουρισμού) καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, χωρίς να παραβλέπει το γεγονός ότι το νησί χρειάζεται υποδομές, όπως για παράδειγμα νέο λιμάνι, βελτιωμένο οδικό δίκτυο κ.λπ., κάτι για το οποίο – όπως είπε – θα πρέπει να κινητοποιήσει τους τοπικούς φορείς και να τους ενώσει προς την κατεύθυνση της διεκδίκησης.

Πρόσθεσε, δε, ότι η Νάξος μακροπρόθεσμα μπορεί να επωφεληθεί τουριστικά από το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, καθιερώνοντας μια συνεργασία μεταξύ των δύο νησιών, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην παροχή οικονομικών κινήτρων προς τους επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι θα μπορούσαν είτε να επεκτείνουν τις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις, είτε να κάνουν καινούριες επενδύσεις προκειμένου να προσελκύσουν ποιοτικό τουρισμό.

(Visited 19 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*