42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή τον Αύγουστο στη Νάξο

42ο festibal kne 2
admin
10/08/2016 13:23
 
 
 

Το Σάββατο 13 Αυγούστου στις 20:00 στο πάρκο δίπλα στο δημαρχείο θα πραγματοποιηθεί το 42ο Φεστιβάλ του ΚΝΕ – Οδηγητή στη Νάξο.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει ομιλία του Ορέστη Σιωπη, μέλους της Επιτροπής Αιγαίου του Κ.Σ. της ΚΝΕ, συναυλία από έντεχνο νεανικό συγκρότημα και νησιώτικο γλέντι, ενώ στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν έκθεση αρχειακού υλικού αφιερωμένου στα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, αφιέρωμα στο προσφυγικό, παιδότοπος και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

 

«Ένας θεσμός που αντέχει στον χρόνο»

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” είναι η μεγάλη γιορτή της νεολαίας! Των μαθητών, σπουδαστών, νέων εργαζομένων κι ανέργων, κάθε νέου που ονειρεύεται, αγωνιά για το μέλλον και διεκδικεί μία καλύτερη ζωή. Το Φεστιβάλ αποτελεί συνάντηση αγώνα, διασκέδασης, ψυχαγωγίας! Οι αθλητικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, οι συναυλίες του, τα μουσικοθεατρικά αφιερώματα, η ανάδειξη και η στήριξη της νεανικής δημιουργίας, οι συζητήσεις, οι δεκάδες συλλογικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους είναι μερικά από τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή!

«Το Φεστιβάλ αποτελεί πλέον “θεσμό” για την νεολαία, αντέχει στο χρόνο, ανανεώνεται κι αναβαθμίζεται γιατί η “καρδιά” του είναι ο στόχος για τον οποίο παλεύουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ: η νέα σοσιαλιστική κοινωνία. Παραμένει νέο γιατί απέναντι στο σημερινό γερασμένο εκμεταλλευτικό σύστημα προβάλλει τη μόνη πραγματική διέξοδο προς όφελος της νεολαίας: την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της Σοσιαλιστικής κοινωνίας. Εμπνεόμαστε απ’ τους μεγάλους αγώνες του λαού μας και συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!».

(Visited 21 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*