Ανεβασμένες οι «μετοχές» της Νάξου στον τουρισμό

ηλιοβασίλεμα στην Πορτάρα
admin
04/08/2016 14:05
 
 
 

Απόλυτη πληρότητα της τάξεως του 100{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία της Νάξου από τα μέσα Ιουλίου έως και τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού Βαγγέλη Κατσαρά, ο οποίος μίλησε σήμερα στον AegeanVoice 107.5 και την εκπομπή “AlibertiNews”.

Παρόλο που οι κρατήσεις του Ιουνίου δεν κινήθηκαν στα επιθυμητά επίπεδα και παρουσίασαν πτώση, την οποία ο κ. Κατσαράς την απέδωσε στο προσφυγικό, εντούτοις το υπόλοιπο καλοκαίρι η Νάξος αναδεικνύεται σε αγαπημένο προορισμό Ελλήνων και αλλοδαπών, αφού ικανοποιεί τα γούστα ακόμη και του πιο απαιτητικού επισκέπτη και διαθέτει τιμές για όλα τα πορτοφόλια, συνδυάζοντας ταυτόχρονα την περίφημη ναξιώτικη φιλοξενία.

Ενδεικτικά, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ανέφερε ότι τον Αύγουστο οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από 40-50 ευρώ, ενώ όσοι έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν περισσότερα χρήματα μπορούν να κάνουν κράτηση σε 5άστερα πολυτελή ξενοδοχεία, με τους επιχειρηματίες να προσπαθούν να απορροφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την αύξηση του ΦΠΑ και να μην την μετακυλήσουν στους πελάτες τους.

Ο κ. Κατσαράς εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίηση του για τη φετινή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νάξου, η οποία είναι αισθητά βελτιωμένη και συμβάλλει στην προσέλευση ακόμη μεγαλύτερου αριθμού τουριστών στο νησί, ωστόσο δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «δυστυχώς η Νάξος δεν διαθέτει τις υποδομές που τις αξίζουν» (όπως π.χ. μεγάλο αεροδρόμιο), τη στιγμή μάλιστα που αποτελεί έναν σταθερά ανερχόμενο τουριστικό προορισμό. «Το κακό είναι ότι δεν είμαστε ενωμένοι […] Σε αυτά τα θέματα δεν πρέπει να υπάρχουν πολιτικά συμφέροντα, αλλά να επικεντρώνουμε στο γενικότερο καλό ώστε η Νάξος να μην είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Κατσαράς (με την ιδιότητα του προέδρου του Πανναξιακού αυτή τη φορά), αναφέρθηκε και στη συναυλία της Έλενας Παπαρίζου στο ΔΑΚ, η οποία θα εμφανιστεί μαζί με τους Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα. «Πιστεύω ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί, μια συναυλία είναι διαφήμιση και για τον ίδιο τον προορισμό» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι η δημοφιλής τραγουδίστρια θα παραμείνει στο νησί και μετά τη συναυλία για μια ολιγοήμερη ανάπαυλα.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*