Η εορτή του Αγίου Καλλινίκου στη Νάξο

giorti agioy kallinikoy 1
admin
04/08/2016 01:04
 
 
 

Στον Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη Χώρα Νάξου τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου μάρτυρος Καλλινίκου στις 29 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία επίσης άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος.

Την παραμονή το απόγευμα τελέστηκε εσπερινός, ενώ ανήμερα της μνήμης του Αγίου Καλλινίκου τελέστηκε ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία προέστη ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Κοττάκης, συμπαραστατούμενος από σημαντικό αριθμό άλλων ιερωμένων, κατά κύριο λόγο των εφημέριων από τις ενορίες της Νάξου.

giorti agioy kallinikoy 2

Στο Αναλόγιο ο διδάκτορας εκκλησιαστικής μουσικής από την Αθήνα κ. Γρηγόρης Αναγνώστου έκανε εξαιρετική εντύπωση με την καλαίσθητη απόδοση των εκκλησιαστικών ύμνων. Στο δεξιό Ψαλτήρι ήταν επίσης και οι ιεροψάλτες κ. Στέλιος Βλησίδης και κ. Κώστας Σφυρόερας, ενώ στο αριστερό οι ιεροψάλτες κ. Δημήτρης Παπάνης και ο μικρός στην ηλικία Γιάννης Ρώτας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Καλλινίκου και στην ανάγκη να μιμούνται οι χριστιανοί τον βίο των αγίων, χωρίς να παραλείπει να εξάρει την προσωπικότητα του κ. Καλλινίκου. Στο τέλος, διανεμήθηκαν στους πιστούς αντίδωρο, αρτοκλασία, γλυκά και εικονάκια του Αγίου Καλλινίκου.

giorti agioy kallinikoy 3

giorti agioy kallinikoy 4

Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Παροναξίας, παρότι αρχικά είχε αποφασίσει να παρίσταται στη Νάξο κατά την ημέρα της εορτής του Αγίου Καλλινίκου και της ονομαστικής του εορτής, τελικά μετέβη στην Πάρο για την τέλεση των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου του νησιού, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

giorti agioy kallinikoy 5

(Σημείωση: Η φωτογραφία του κ. Καλλίνικου που δημοσιεύεται στο άρθρο είναι από την εορτή του Αγίου Νικοδήμου στη Νάξο)

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*