Συνεχίζουν οι «τριγμοί» στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

δημοτικό συμβούλιο
admin
29/07/2016 13:55
 
 
 

Απάντηση στις κατηγορίες περί παραποίησης αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έδωσε ο πρόεδρος του Σώματος Φώτης Μαυρομάτης, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι «είναι επιεικώς αβάσιμα όλα αυτά που ακούγονται»…

Μιλώντας στην εκπομπή “AlibertiNews” του Aegean Voice 107.5, κ. Μαυρομάτης είπε ότι ήδη έχει ακούσει μέρος από τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά και ότι οι επιτροπές όντως συστάθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 31ης Μαΐου. Τόνισε επανειλημμένα ότι σε καμία περίπτωση «δεν υπήρξε νόθευση ή παραποίηση», και ότι ο ίδιος έδωσε την εντολή για ανάκληση των αποφάσεων 81/2016 «Δράσεις ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου ύδατος» και 83/2016 «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών», καθώς και των ορθών επαναλήψεων τους από το «Διαύγεια» γιατί δεν είχε δώσει τη συγκατάθεση του για τη διόρθωση, η οποία είχε γίνει με …”εντολή” προς τον δημοτικό υπάλληλο, γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, από τον ειδικό σύμβουλο του δημάρχου κ. Δημήτρη Τσούκλερη.

«Παρόλο που ήταν ένα τυπικό θέμα, θεώρησα θεσμικά ότι έπρεπε να ανακληθούν οι αποφάσεις […] Εφεξής δεν θα επιτρέψω να γίνονται πράγματα που δεν θα έχω δώσει τη συναίνεση μου και δεν θα είμαι ενημερωμένος» δήλωσε ο κ. Μαυρομάτης, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι τα τελευταία 5 ½ χρόνια το δημοτικό συμβούλιο «λειτουργεί άψογα και κάτω από δύσκολες συνθήκες, έχοντας βγάλει εις πέρας πάρα πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας».
“Εάν το γνώριζα, θα έβαζα τα θέματα για συζήτηση στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου” πρόσθεσε. 

 

«Το ότι δεν είχε γνώση, κάνει χειρότερα τα πράγματα»

Μετά τον κ. Μαυρομάτη, ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για τα νησιά μας» Βασίλης Βρούτσης έκανε τηλεφωνική παρέμβαση, κατά τη διάρκεια της οποίας υποστήριξε ότι η παραδοχή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου «ότι δεν είχε γνώση, κάνει χειρότερα τα πράγματα».

«Ο κ. Τσούκλερης “λύνει και δένει” και με ποια αρμοδιότητα; Δεν ξέρει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά και το αντίστροφο! Δεν είναι δυνατόν να δίνονται εντολές από μη υπηρεσιακούς παράγοντες και από μη αιρετούς […] Η ευθύνη δεν είναι μόνο του κ. Μαυρομάτη, αλλά και του κ. δημάρχου και του κ. Πολυκρέτη» δήλωσε ο κ. Βρούτσης και κατέληξε: «Δεν είναι τυπικά τα θέματα, είναι πολύ ουσιαστικό το τι θα εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο […] Όποια καταγγελία έχουμε κάνει, είναι πραγματική και όχι λαϊκίστικη. Βλέπουμε μια νοσηρή κατάσταση που πρέπει να τελειώσει για το καλό του δήμου. Εμείς θα συνεχίσουμε και με κάθε τρόπο θα προσπαθήσουμε να διαφυλαχθεί η δημοκρατία στο δήμο».

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*