Για παραποίηση αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή οι “Πολίτες”

vroutsis mavromatis
admin
28/07/2016 21:37
 
 
 

Για παραποίηση αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατήγγειλε τη δημοτική αρχή η παράταξη “Πολίτες για τα νησιά μας”.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των “Πολιτών” Βασίλη Βρούτση στις αποφάσεις της συνεδρίασης της 31ης Μαΐου για τα θέματα συμμετοχής του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στα προγράμματα “Δράσεις ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου ύδατος”  και “Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης & περιορισμός διαρροών” άλλα αποφασίστηκαν και άλλα γράφτηκαν στις αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στο διαύγεια, οι οποίες μάλιστα δημοσιεύτηκαν και δυο φορές η κάθε μία… οι οποίες ωστόσο από το πρωί της Πέμπτης είναι άφαντες από το διαύγεια!

Κατά τη συζήτηση των παραπάνω θεμάτων (στις 31 Μαΐου), ενώ ούτε οι μελέτες, ούτε τα τεύχη δημοπράτησης των έργων δόθηκαν γραπτά στους δημοτικούς συμβούλους, αφού όπως είχε ειπωθεί στη συνεδρίαση δεν ήταν πλήρως έτοιμα, στην απόφαση για το θέμα “Δράσεις ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου ύδατος” αναφέρεται ότι το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει κατά πλειοψηφία:

Μειοψήφησε η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ευδοκία Ψαρρά (η οποία όπως αναφέρει η απόφαση είπε ότι: “Θα ψηφίσω λευκό γιατί δεν ξέρω ποία είναι η μελέτη και ποίες περιοχές αφορά”).
1. Εγκρίνει τη μελέτη και τα σχέδια Τευχών Δημοπράτησης.
2. Την Έγκριση υποβολής πρότασης ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ συνόλου 470.000,00 πλέον ΦΠΑ
3. Την αποδοχή ανεπιφύλακτα των όρων της Πρόσκλησης καθώς και των παραρτημάτων αυτής.
4. Ορίζει ως τριμελή επιτροπή διερεύνησης τιμών τους 1. Εμμανουήλ Πολυκρέτη 2. Μιχάλη Τριαντάφυλλο 3. Ελένη Καμπούρη” και για το θέμα “Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης & περιορισμός διαρροών” η (ορθή επανάληψη) της απόφασης αναφέρει:

Αποφασίζει κατά πλειοψηφία:
Μειοψήφησε η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ψαρρά Ευδοκία η οποία ψήφισε παρών (η οποία όπως αναφέρει η απόφαση είπε: “Θα ψηφίσω παρών γιατί κάθε φορά που έρχεται ένα τέτοιου είδους πρόγραμμα δεν ξέρουμε ούτε ποία είναι η μελέτη ούτε ποίες περιοχές αφορά”)
 Εγκρίνει τη μελέτη και τα σχέδια Τευχών Δημοπράτησης.
 Την Έγκριση υποβολής πρότασης ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ συνόλου 1.200.000,00 πλέον ΦΠΑ.
 Την αποδοχή ανεπιφύλακτα των όρων της Πρόσκλησης καθώς και των παραρτημάτων αυτής.
 Τον ορισμό ως Υπεύθυνο συντονισμού της πρότασης που θα υποβληθεί εκ μέρους του Δήμου τον ειδικό επιστημονικό συνεργάτη του Δημάρχου κ. Δημήτρη Τσούκλερη.
 Συγκροτεί επιτροπή Διερεύνησης Τιμών για το ανωτέρω πρόγραμμα αποτελούμενης από τους:
Πολυκρέτη Εμμανουήλ (Δημοτικό Σύμβουλο), Μαθιουλάκη Μαρία (Δημοτική Υπαλληλο), Νεκτάριο Γρυλλάκη (Δημοτικός Υπάλληλος) ως τακτικά μέλη και τους:
Βασαλάκη Αντώνιο (Δημοτικός Σύμβουλος) και Μιχαήλ Τριαντάφυλλος (Δημοτικός Υπάλληλος) ως αναπληρωματικά μέλη“.
Ο κ. Βρούτσης στη συνεδρίαση της Τετάρτης σημείωσε επίσης ότι ούτε οι επιτροπές (που αναφέρονται στις αποφάσεις) είχαν συγκροτηθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στη μια εκ των οποίων φαίνεται να συμμετέχει ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος των “Πολιτών” Αντώνης Βασαλάκης…

Ο Φώτης Μαυρομάτης μετά τις παραπάνω καταγγελίες διέκοψε τη συνεδρίαση προκειμένου να εξεταστεί το θέμα και στη συνέχεια της συνεδρίασης ανέφερε ότι όντως υπάρχουν οι αποφάσεις 81 και 83, ορθή επανάληψη που δημοσιεύτηκε στο διαύγεια στις 14-07-2016 αλλά σε ότι αφορά τη συγκρότηση επιτροπών αυτό συνέβη -όπως άκουσε στα μαγνητοφωνημένα πρακτικά- στη συνεδρίαση της 31ης Μαΐου. Σε ότι αφορά τις μελέτες είπε ότι ο κ. Τσούκλερης τις είχε αναλύσει στο δημοτικό συμβούλιο, αφού μέχρι τη στιγμή της συνεδρίασης δεν ήταν πλήρως έτοιμες. “Ελάτε αύριο να ακούσουμε τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά, να δούμε τι ακριβώς συνέβη. Ούτε νοθεύουμε, ούτε παραποιούμε… είναι τυπικά θέματα αυτά” σημείωσε ο κ. Μαυρομάτης.

Το θέμα όπως υποστήριξε ο κ. Βρούτσης αναμένεται να πάρει διαστάσεις και θα ζητηθούν ευθύνες από τη δημοτική αρχή.

Βασίλης Βρούτσης: «Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στο δημοτικό συμβούλιο»

Η αποκάλυψη ότι παραποιήθηκαν αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου έκανε τον επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας «Πολίτες για τα νησιά μας» Βασίλη Βρούτση «να αστράψει και να βροντήξει», καθώς – όπως τόνισε – αποδεικνύει ότι η σημερινή δημοτική αρχή όχι μόνο απαξιώνει, αλλά και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού απέναντι στο Σώμα.

Ο κ. Βρούτσης, μιλώντας την Πέμπτη στον Aegean Voice 107.5 και την Πόπη Αλιμπέρτη, αναρωτήθηκε «ποιος είχε πρόσβαση στο να αλλάξει μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου σε τέτοιο μεγάλο βαθμό» και μάλιστα εν αγνοία του προέδρου του κ. Μαυρομάτη, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι θα πρέπει να ζητηθεί η παραίτηση του υπαίτιου.
«Δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία από τις παράνομες, παράτυπες ενέργειες της δημοτικής αρχής […] Όταν βλέπεις ότι γίνεται κατά συρροή, δεν μπορείς να μένεις άπραγος και άρα συνένοχος […] Δεν θα ανεχτούμε τέτοια συμπεριφορά» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο κ. Βρούτσης, ο οποίος ΄οπως είπε, πληροφορήθηκε ότι ο δήμαρχος κ. Μαργαρίτης έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του για μια ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν καιρό οι «Πολίτες για τα νησιά μας».
«Θα γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον του» επισήμανε, διευκρινίζοντας ότι οι ανακοινώσεις που εκδίδονται «δεν είναι προσωπική επίθεση, αλλά πολιτική κριτική», την οποία θα συνεχίσει να ασκεί η παράταξη του για όλα όσα αφορούν στη δημόσια ζωή του τόπου.
Μάλιστα, τόνισε ότι «όταν κάποιος διεκδικεί τα δικαιώματα του ή τα δικαιώματα των συμπολιτών του πρέπει να είναι έτοιμος να δεχτεί τέτοιες ποταπές κινήσεις» και κάλεσε ταυτόχρονα τους δημότες να μην διστάζουν να εκφράζουν δημόσια την άποψη τους για τα τεκταινόμενα στον δήμο.

Οι αποφάσεις που ανακλήθηκαν:

Απόφαση 81/2016: Δράσεις ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου ύδατος

Απόφαση 81/2016: ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ: Δράσεις ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου ύδατος

Απόφαση 83/2016: Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης & περιορισμός διαρροών 

Απόφαση 83/2016: ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης & περιορισμός διαρροών

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*