Μανόλης Πολυκρέτης: «Φέτος είναι η τελευταία χρονιά που η περιοχή του Πολιχνίου θα έχει πρόβλημα»

manolis polykretis
admin
27/07/2016 14:41
 
 
 

Δεν αποτελεί σημερινό φαινόμενο η προβληματική κατάσταση με το νερό στην ευρύτερη περιοχή του Πολιχνίου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Πολυκρέτη, υπεύθυνο για το Περιβάλλον και την Καθαριότητα.

Όπως υποστήριξε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον AegeanVoice 107.5 και την Πόπη Αλιμπέρτη, «η ιστορία υπάρχει από παλιά» και όσοι σήμερα προχωρούν σε κινήσεις διαμαρτυρίας, είναι άτομα που σχετίζονται με την αντιπολίτευση που επιθυμούν να στοχοποιήσουν τον δήμαρχο.

«Δεν αμφισβητεί κανείς ότι δεν υπήρξε πρόβλημα, αλλά είναι αμαρτία να λένε ότι δεν κάναμε τίποτα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πολυκρέτης, ο οποίος επισήμανε ότι, από διάφορες γεωτρήσεις και δεξαμενές, δίνονται στη συγκεκριμένη περιοχή περίπου 1.200 – 1.300 κυβικά νερό το 24ωρο, τα οποία όμως – όπως είπε – κάποιοι τα χρησιμοποιούν «για να γεμίζουν πισίνες και να ποτίζουν κήπους». Τα άτομα αυτά έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο που εξήγησε ότι δεν μπορεί να αναλάβει και τον ρόλο του… αστυνομικού προκειμένου να τους συνετίσει ως προς την ορθολογική χρήση του νερού.

Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι το 2016 είναι η τελευταία χρονιά που η περιοχή αντιμετωπίζει πρόβλημα όσον αφορά στην παροχή του νερού, μιας έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες για διάφορες παρεμβάσεις στο δίκτυο, προκειμένου να έχουν νερό ακόμη και τα σπίτια που βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα. «Έχω εξασφαλίσει τα χρήματα και πιέζω την Τεχνική Υπηρεσία που έχει όμως τεράστιο φόρτο εργασίας» σημείωσε ο κ. Πολυκρέτης, κάνοντας επίσης γνωστό ότι σε τρεις μέρες θα αντικατασταθούν με καινούρια όλα τα μηχανήματα στον Όσκελο.

 

«Δεν υπάρχει τέλεια συνεννόηση με τους επιχειρηματίες»

Στην επιβολή προστίμων προχωρά ο δήμος, σύμφωνα με τον κ. Πολυκρέτη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η (απαράδεκτη) κατάσταση που επικρατεί με τα απορρίμματα στην παραλία της Χώρας.

Ο αντιδήμαρχος μίλησε για την συμφωνία που είχε γίνει με τον Σύλλογο Μαζικής Εστίασης και τα καταστήματα της παραλίας για την αποκομιδή των απορριμμάτων τους, η οποία ωστόσο ουδέποτε εφαρμόστηκε στην πράξη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει τέλεια συνεννόηση με τους επιχειρηματίες», παρά το γεγονός ότι οι υπάλληλοι του δήμου «δουλεύουν όσο περισσότερο μπορούν, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα» για να παραμένει καθαρή η «βιτρίνα» του νησιού.

Μάλιστα, ο κ. Πολυκρέτης αποκάλυψε ότι οι εργαζόμενοι «εδώ και πολλά χρόνια δεν πληρώνονταν το Σαββατοκύριακο», κάτι που ανακάλυψε πριν από μερικούς μήνες και προέβη στις ενδεδειγμένες ενέργειες για να το αλλάξει.

(φωτό: kykladiki.blogspot.com)

(Visited 69 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*