Αρχαιρεσίες στην νεοσύστατη Ένωση Συνταξιούχων Νάξου

syntaksioyxoi kinitopoihseis
admin
27/07/2016 07:29
 
 
 

Στην ενημέρωση, αλλά κυρίως στην κινητοποίηση των συνταξιούχων του νησιού στοχεύει η νεοσύστατη Ένωση Συνταξιούχων Νάξου, προκειμένου να αντιταχθούν στην επίθεση που δέχονται εδώ και έξι χρόνια από τις σκληρές δημοσιονομικές πολιτικές που εφαρμόζονται, στο πλαίσιο των μνημονίων.

Επιπλέον, η Ένωση θα ασχοληθεί και με τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε τοπικό επίπεδο, όπως για παράδειγμα την υποστελέχωση του νοσοκομείου Νάξου.

Μετά τις αρχαιρεσίες, το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Χωριανόπουλος Κώστας

Αντιπρόεδρος: Κουτσοκέρης Νικηφόρος

Γραμματέας: Κονδύλης Αντώνης

Ταμίας: Μουστάκης Κώστας

Μέλος: Χωριανόπουλος Κων/νος

«Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε, να μην σκύψουμε το κεφάλι, να μην κλειστούμε στα σπίτια μας. Όλοι μαζί ενωμένοι να δώσουμε την μάχη ενάντια στην καταστροφή που ετοιμάζουν σε εμάς στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Συνταξιούχων Νάξου, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

Φίλοι Συνταξιούχοι

Πήραμε την πρωτοβουλία και δημιουργήσαμε την Ένωση Συνταξιούχων Νάξου, προκειμένου να ενημερώσουμε αλλά και να κινητοποιήσουμε τους συνταξιούχους στα πλαίσια μιας παλλαϊκής συμμαχίας ενάντια στην ταξική επίθεση που δεχόμαστε.

Μπροστά μας έχουμε την εφαρμογή στην πράξη του τρίτου μνημονίου με νέα μέτρα που έρχονται να σαρώσουν ότι μας έχει απομείνει από τις τραγικές περικοπές που ήδη έχουμε υποστεί από τα δύο προηγούμενα μνημόνια.

Έρχονται νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις με τον νέο τρόπο υπολογισμού που θα εφαρμοστεί. Οι επικουρικές συντάξεις θα εξαφανισθούν μέσα από την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Το ΕΚΑΣ ήδη σταμάτησε να χορηγείται σε 75.000 φτωχούς συνταξιούχους και μέχρι το 2019 θα έχει καταργηθεί σε όλους.

Ο ΕΝΦΙΑ μονιμοποιείται, η φορολογία στα ύψη, ο ΦΠΑ στο 24{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d}. Νέες περικοπές σε φάρμακα και υγεία.

Σταθερά μειώνεται η χρηματοδότηση στα ασφαλιστικά ταμεία από τον κρατικό προϋπολογισμό και ο κατάλογος θα γίνεται ατελείωτος. Ανακεφαλαιώνουν τις τράπεζες με τα λεφτά του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, κουρεύουν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Σε τοπικό επίπεδο, κυρίαρχο το πρόβλημα της υγείας, με τα ανύπαρκτα αγροτικά ιατρεία και με το Κέντρο Υγείας υποστελεχωμένο να αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων.

Οι μέχρι τώρα κυβερνώντες, μας καλούν να δεχθούμε τις θυσίες και όταν έρθει η ανάκαμψη της οικονομίας τα πράγματα θα αλλάξουν. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.

Κουραστήκαμε να ακούμε τα ίδια και τα ίδια έξι χρόνια τώρα από τις πολιτικές δυνάμεις που ακολουθούν αυτό το δρόμο ανάπτυξης, θυσιάζοντας εμάς και τα παιδιά μας για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε, να μην σκύψουμε το κεφάλι, να μην κλειστούμε στα σπίτια μας. Όλοι μαζί ενωμένοι να δώσουμε την μάχη ενάντια στην καταστροφή που ετοιμάζουν σε εμάς στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας.

Τώρα χρειάζεται ενωτικά, δυναμικά, αποφασιστικά, να οργανώσουμε την μαζική μας παρουσία και δράση σε συμμαχία με τους τοπικούς φορείς, με τα παιδιά μας, με τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας απέναντι στην βαρβαρότητα του άδικου πολιτικού συστήματος και τις πολιτικές του.

Η εμπειρία μας λέει ότι τίποτα δε μας χαρίστηκε. Ό,τι κερδίσαμε στο παρελθόν, το κερδίσαμε με αγώνες.

Έχουμε υποχρέωση στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας, να μην συμβιβαστούμε με αυτή την πολιτική που μας έχει καταντήσει ζητιάνους.

Μέχρι τώρα με τη συμμετοχή αρκετών συνταξιούχων πήραμε μέρος σε κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις ενάντια στα μνημόνια στις αντιασφαλιστικές και αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης. Κάναμε παρεμβάσεις στα τοπικά ΜΜΕ με συνεντεύξεις και ανακοινώσεις.

Στόχος μας πρέπει να είναι η δράση μας αυτή να γίνει περισσότερο ουσιαστική και μόνιμη. Σε συνεργασία και με άλλους τοπικούς φορείς να ασχοληθούμε και με τα τοπικά προβλήματα που υπάρχουν στο νησί μας.

Βασική προϋπόθεση όμως είναι να δυναμώσει η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΞΟΥ με τη συμμετοχή όλων των συνταξιούχων.

Γι’ αυτό σε καλούμε να συμπορευτείς μαζί μας στον αγώνα για:

*Την επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2009.

*Την επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης.

*Την επιστροφή των αποθεματικών των ταμείων που διαχρονικά και με διάφορους τρόπους έχουν αφαιρεθεί.

*Να μην καταργηθεί το ΕΚΑΣ.

*Δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα υγειάς – περίθαλψης για όλους.

(φωτό: aftodioikisi.gr)

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*