Γιάννης Αναματερός: «Να μαζεύουμε τα σκουπίδια με ανθρώπινες συνθήκες»

anamateros giannis
admin
20/07/2016 14:09
 
 
 

Νέα τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή «Δέκα με τόνο» έκανε σήμερα ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Αναματερός, ο οποίος διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί ο (εγκεκριμένος) κανονισμός καθαριότητας του δήμου, καθώς και οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Ο κ. Αναματερός επανέλαβε ότι τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην καθαριότητα του νησιού οφείλονται μεν στην υποστελέχωση, αλλά και σε συγκεκριμένες ενέργειες, όπως π.χ. η απομάκρυνση μεγάλου αριθμού κάδων από κεντρικά σημεία, με αποτέλεσμα να μην αρκούν οι υπάρχοντες για να εξυπηρετήσουν τον μεγάλο όγκο των απορριμμάτων από καταστήματα και οικίες. Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί και στην απομάκρυνση των κάδων για τα ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία – όπως είπε – καταλήγουν στον ΧΑΔΑ και θάβονται.

Ο κ. Αναματερός τόνισε ότι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στην καθαριότητα υπερβάλλουν εαυτόν για να καταφέρουν να απομακρύνουν τα απορρίμματα με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν, ενώ την ίδια στιγμή έχουν να αντιμετωπίσουν και άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, αφού δεν τηρούνται οι προβλεπόμενοι κανόνες.

«Οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να μαζεύουν τα σκουπίδια, αλλά με ανθρώπινες συνθήκες και όχι σαν γουρούνια […] Όποιος θέλει να τα μαζεύουμε με τα χέρια, να τα μαζέψει αυτός να δει τη γλύκα και να δούμε πόσα θα μαζέψει και σε πόση ώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξει ισονομία σε ολόκληρο τον δήμο, μιας και «βιτρίνα του νησιού δεν είναι μόνο η παραλία».

«Εμείς θέλουμε ο δήμος μας να πάει μπροστά. Θέλουμε, τουλάχιστον του χρόνου, να έχουμε προσωπικό και μέσα για να κάνουμε τη δουλειά μας, απορριμματοφόρα και κάδους και να τηρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων» ανέφερε ο κ. Αναματερός.

(φωτό: kykladiki.blogspot.gr)

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*