Δόθηκε το «πράσινο φως» για την άμεση λειτουργία των ορυχείων της σμύριδας

σμυριδορυχεία
admin
18/07/2016 08:28
 
 
 

Θέμα ημερών είναι η έναρξη λειτουργίας των ορυχείων σμύριδας, όπως ανακοίνωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των σμυριδεργατών Δημόκριτος Σιδερής στην εκπομπή «Δέκα με τόνο» του AegeanVoice 107.5.

Σύμφωνα με τον κ. Σιδερή, δόθηκε το «πράσινο φως» για την εξόρυξη της εγκεκριμένης ποσότητας των 8.000 τόνων, η οποία ενδεχομένως να ξεκινήσει ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, ικανοποιώντας έτσι ένα από τα δύο αιτήματα των εργατών. Επίσης, ικανοποιήθηκε και το δεύτερο αίτημα τους για την εγγραφή 16 ακόμη ατόμων στους καταλόγους των σμυριδεργατών, με την προϋπόθεση ότι θα προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη, ο κ. Σιδερής εξήγησε ότι οι σμυριδεργάτες συμφωνούν καταρχήν με την πρόταση που κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ωστόσο θα πρέπει να συζητηθούν ενδελεχώς οι λεπτομέρειες και να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργάτες για το πώς θα «στηθεί» και θα λειτουργήσει ο συνεταιρισμός.

 

«Το μέλλον ανήκει στους νέους»

Το μέλος της Εκτελεστικής επιτροπής τόνισε, ακόμη, ότι οι νέοι είναι αυτοί που πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον τους, μιας και είναι εκείνοι που «ψυχορραγούν» και έχουν πληγεί από τη μάστιγα της ανεργίας.

«Επιτρέψτε μου να πω ότι το μέλλον ανήκει στους νέους και δεν μπορεί να το καθορίζει η άποψη κάποιων παλιότερων και συνταξιούχων […] Οι νέοι είναι αυτοί που πρέπει να αποφασίσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε οι σμυριδεργάτες έχουν «δεθεί» συναισθηματικά με τα ορυχεία, αφού γύρω από αυτά περιστρέφεται όλη η ζωή τους.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*