Νάξος: «Φωτιές» άναψαν… τα βεγγαλικά του Αγ. Νικοδήμου

agios nikodimos veggalika
admin
12/07/2016 08:07
 
 
 

Η προμήθεια βεγγαλικών για τον εορτασμό της τοπικής εορτής του Αγίου Νικοδήμου, η έγκριση της οποίας θα γίνει στη σημερινή έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, άναψε «φωτιές».

Με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για τα νησιά μας» Βασίλης Βρούτσης εξέφρασε τον προβληματισμό του για το κατεπείγον της συνεδρίασης, ενώ εξήγησε το σκεπτικό του και στην εκπομπή «Δέκα με τόνο» του Aegean Voice 107.5.

 

«Συμβαίνει κατ’ εξακολούθηση»

Ο κ. Βρούτσης αρχικά τάχθηκε κατά της διαδικασίας του κατεπείγοντος, τακτική που – όπως είπε – ακολουθείται κατά κόρον από τη δημοτική αρχή, η οποία φέρνει θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, ακόμη και κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων. «Δεν είναι πρωτόγνωρο, συμβαίνει κατ’ εξακολούθηση. Η ίδια λογική υπάρχει και σε αρκετά ζητήματα που είναι ουσιώδη για την καθημερινότητα των Ναξιωτών» δήλωσε σχετικά και πρόσθεσε ότι η έννοια του κατεπείγοντος συνεπάγεται «κάτι απρόβλεπτο και έκτακτο», κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωση της προμήθειας βεγγαλικών μιας και ο εορτασμός είναι ετήσιος και η έγκριση της δαπάνης θα μπορούσε να γίνει αρκετό καιρό πριν και όχι δυο μέρες πριν την γιορτή του Αγ. Νικοδήμου.

«Αν κάθε φορά “ξεχειλώνουμε” τους νόμους που διέπουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως κάνει αυτή η δημοτική αρχή, στο τέλος θα χάσουν την πραγματική τους έννοια» επισήμανε στη συνέχεια.

vroutsis synentefxi

«Να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες»

Ο επικεφαλής των «Πολιτών για τα νησιά μας» έκανε γνωστό ότι η παράταξη του θα καταψηφίσει τη δαπάνη, καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι «τα βεγγαλικά την ημέρα του Αγ. Νικοδήμου δεν είναι πραγματικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή στη Νάξο».

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι μειώθηκε κατά το 1/3 ο προϋπολογισμός του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όταν υπάρχουν Ναξιώτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

«Πρέπει να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες. Δεν πρέπει να πληρώνει ο δήμος τα βεγγαλικά […] Η αναγκαιότητα των βεγγαλικών δεν σχετίζεται με την πίστη μας» ανέφερε σε άλλο σημείο, συμπληρώνοντας ότι «το αν είναι υπερβολικό κάτι, πρέπει να συγκριθεί με τις υπάρχουσες κοινωνικές συνθήκες».

Τέλος, επανέλαβε ότι οι «Πολίτες για τα νησιά μας» δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται για να αλλάξει η νοοτροπία των πολιτών, ωστόσο αν δεν καταστεί εφικτό κάτι τέτοιο, «θα πρέπει κάποια στιγμή το νησί να επαναπροσδιορίσει τους στόχους του».

«Έχουμε όλοι ευθύνη για το γεγονός ότι η δημοτική αρχή είναι ανεξέλεγκτη […] Μόνο όταν ασκείται επαρκής έλεγχος από τους πολίτες θα μπει σε έναν καλύτερο δρόμο η οποιαδήποτε δημοτική αρχή» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

(Visited 77 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*