Μαρία Μάρκου (πρ. Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου): «Πρέπει να ακούμε τον παλμό της κοινωνίας»

ypothikofilakio
admin
07/07/2016 09:29
 
 
 

Άμεση και δυναμική ήταν η αντίδραση (και) του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου ενάντια στο σχέδιο νόμου που έθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Δικαιοσύνης για την αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων, σύμφωνα με την οποία καταργούνται τα ειδικά και μη ειδικά άμισθα υποθηκοφυλακεία και σε νησιά των Κυκλάδων και παραμένουν δύο έμμισθα υποθηκοφυλακεία σε Νάξο και Σύρο.

Σύμφωνα με την κ. Μάρκου, η οποία μίλησε στην εκπομπή του Aegean Voice 107.5 “Δέκα με τόνο”, το ζήτημα προέκυψε «εντελώς αιφνιδιαστικά», με τον Δικηγορικό Σύλλογο Νάξου να εκφράζει και ενώπιον του αρμόδιου υπουργού κ. Παρασκευόπουλου τη διαμαρτυρία του, αντιμετωπίζοντας το θέμα ευρύτερα και στη βάση της νησιωτικότητας.

«Είμαστε αντίθετοι και τασσόμαστε υπέρ της αυτονομίας και της αυτοτέλειας των υποθηκοφυλακείων» δήλωσε η πρόεδρος των δικηγόρων της Νάξου, η οποία συμπλήρωσε ότι ανακύπτουν πολλά επιμέρους θέματα, όπως π.χ. η στέγαση των αρχείων, αλλά και ο τεράστιος όγκος δουλειάς που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα δύο έμμισθα υποθηκοφυλακεία.

«Είμαστε σε αναμονή και παρακολουθούμε τις εξελίξεις» επισήμανε στη συνέχεια, καθώς όπως διευκρίνισε, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι τίποτα δεν είναι οριστικό, αφού στο τελικό σχέδιο που θα κατατεθεί, θα υπάρξουν αλλαγές και θα ληφθούν υπόψη όλες οι προτάσεις που θα συγκεντρωθούν μέσω της διαβούλευσης, καθώς και όλες οι γεωγραφικές ιδιομορφίες.

Βέβαια, η κ. Μάρκου «κράτησε μικρό καλάθι», αφού «είναι ένα ερωτηματικό το αν θα διατηρηθούν τα υποθηκοφυλακεία σε όλα τα νησιά», τονίζοντας ωστόσο ότι «πρέπει να ακούμε τον παλμό της κοινωνίας», γι’ αυτό και θα έπρεπε να είχε ζητηθεί και η συνδρομή των δικηγόρων, που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην κατάρτιση του σχεδίου νόμου μέσω της γνώσης και της εμπειρίας τους.

(Visited 150 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*