Φεστιβάλ Πατάτας 2016: Καλύτερο από ποτέ!

giorti patatas 143
admin
06/07/2016 21:58
 
 
 

Πολλές εκπλήξεις και καινοτομίες περιμένουν όσους βρεθούν φέτος στο Φεστιβάλ Πατάτας, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου και, όπως κάθε χρόνο, θα φέρει την υπογραφή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Όπως δήλωσαν στην εκπομπή “AlibertiNews” του AegeanVoice 107.5 ο πρόεδρος της ΕΑΣ Δημήτρης Καπούνης και ο δημοσιογράφος Μάνος Μπανασάκης που έχει αναλάβει την αναδιοργάνωση του όλου εγχειρήματος (που φέτος συμπληρώνει επτά χρόνια παρουσίας), ο στόχος του φεστιβάλ είναι διττός: αφενός μεν η προβολή του πιο αναγνωρίσιμου ίσως προϊόντος της Νάξου κι αφετέρου η αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς το νησί σε μια περίοδο που δεν χαρακτηρίζεται ως “highseason”.

Παρόλο που δεν άνοιξαν όλα τα χαρτιά τους, οι κ.κ. Καπούνης και Μπανασάκης αποκάλυψαν ότι στο Φεστιβάλ Πατάτας θα δώσουν το παρών ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, οι σεφ Ρένα της Φτελιάς, Δημήτρης Σκαρμούτσος και Νικόλας Σακελλαρίου θα δημιουργήσουν με βάση την πατάτα Νάξου, ενώ θα υπάρχουν και 36 (!) περίπτερα με πατατοσυνταγές, υπό την επιμέλεια του σεφ και εκπροσώπου στη Νάξο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων Δωδεκανήσου Στέλιου Κορρέ.

Στο φεστιβάλ έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν αγαπημένοι ηθοποιοί και παρουσιαστές (Φραγκολιάς, Μουτίδου, Ουγγαρέζος κ.α.), καθώς και πλήθος δημοσιογράφων από έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ (σ.σ. θα γίνουν 6 ζωντανές συνδέσεις με τηλεοπτικά κανάλια). Φυσικά, από αυτή τη μοναδική γιορτή δεν θα μπορούσε να λείψει η νησιώτικη μουσική και ο χορός!

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι οι διοργανωτές θα βραβεύσουν την Γεωργία Γρυλλάκη (τη μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό πανελληνίων στις Κυκλάδες), τον Σύλλογο Γυναικών Κορωνίδας και τη δημοσιογράφο Ελένη Λαζάρου. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Χρήστος Νέζος, ο οποίος υπόσχεται την πιο ανατρεπτική έναρξη του Φεστιβάλ… με τραγούδι που γράφτηκε αποκλειστικά για την εκδήλωση!!! 

Αυτά και πολλά ακόμη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο Φεστιβάλ, όπου το φαγητό και το ποτό θα είναι άφθονα και δωρεάν!

Τη βεβαιότητα τους ότι και φέτος η εκδήλωση θα έχει τεράστια απήχηση στον κόσμο εξέφρασαν οι κ.κ. Καπούνης και Μπανασάκης, οι οποίοι ωστόσο δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι είναι ευπρόσδεκτη, όσο και αναγκαία η βοήθεια όλων των τοπικών φορέων και συλλόγων στην «υπερπροσπάθεια» που καταβάλλει η ΕΑΣ για την προβολή της Νάξου, η οποία φέτος έχει σπάσει κάθε ρεκόρ.

Τέλος, μίλησαν και για Φεστιβάλ Γραβιέρας που θα έχει προγραμματιστεί για τις 3 Σεπτεμβρίου στο Γλινάδο, στο πλαίσιο εορτασμού των 80 χρόνων από την ίδρυση της ΕΑΣ.

(Visited 180 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*