Γιάννης Μαργαρίτης (πρ. Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου): «Κύριο μέλημα μας να διευρυνθεί η σαιζόν»

margaritis giannis sima
admin
22/06/2016 13:35
 
 
 

Με την ιδιότητα του ως πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου μίλησε στην εκπομπή “AlibertiNews” του AegeanVoice 107.5 ο Γιάννης Μαργαρίτης, ο οποίος αν και δεν φάνηκε ικανοποιημένος από την τουριστική κίνηση Μαΐου-Ιουνίου, εντούτοις εξέφρασε την ελπίδα του η υπόλοιπη σαιζόν να κυλήσει πολύ καλύτερα.

«Έχει αργήσει να ξεκινήσει η φετινή τουριστική σαιζόν. Υπάρχει τεράστια διαφορά στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου σε σχέση με πέρυσι. Μάιος και Ιούνιος ήταν κατώτεροι των προσδοκιών μας» δήλωσε σχετικά ο κ. Μαργαρίτης, αποδίδοντας το γεγονός αυτό στο ότι τα ξένα ΜΜΕ, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, έδειχναν τις εικόνες των προσφύγων στα ελληνικά νησιά και η κυβέρνηση δεν φρόντισε να «θωρακίσει» τον ελληνικό τουρισμό απέναντι στις όποιες επιθέσεις δέχθηκε από το εξωτερικό, λόγω του προσφυγικού ζητήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Μαργαρίτη, κύριο μέλημα της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου είναι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου του νησιού, με τις όποιες ενέργειες προβολής κάνει η Ένωση να περιστρέφονται γύρω από αυτόν τον στόχο. Ενδεικτικά, ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Νάξου ανέφερε τη συμμετοχή σε διάφορες τουριστικές εκθέσεις, την εκπομπή μαγειρικής του AnthonyBourdain που γυρίστηκε στο νησί, την πρόσφατη εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, την συμβολή στην ετήσια Γιορτή Πατάτας κ.α.

«Το κάνουμε για να βοηθήσουμε τον τόπο, αλλά και για να βοηθηθούμε κι εμείς. Όμως, χρειάζεται η συνδρομή όλων. Καλή είναι η ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά δεν μπορούμε να αντικαθιστούμε το κράτος σε θέματα που το αφορούν» συμπλήρωσε ο κ. Μαργαρίτης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου για τις προσπάθειες ανάδειξης και προβολής του νησιού.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*