Γιάννης Μπαλτογιάννης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Νάξου: «Ο κόσμος είναι έτοιμος να βοηθήσει»

koinoniko pantopoleio naxos
admin
22/06/2016 09:30
 
 
 

Στη μείωση, σχεδόν κατά 1/3, του προϋπολογισμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αναφέρθηκε ο Γιάννης Μπαλτογιάννης, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Δέκα με τόνο» του AegeanVoice 107.5.

Ο κ. Μπαλτογιάννης – ως μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου που εκπροσωπεί την δημοτική παράταξη «Πολίτες για τα νησιά μας» – καυτηρίασε την «αιτιολογία» του δημάρχου και προέδρου της Επιτροπής Μανόλη Μαργαρίτη ότι η μείωση του προϋπολογισμού οφείλεται στους σημερινούς «δύσκολους καιρούς» και τόνισε ότι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα έπρεπε αν μη τι άλλο, ο προϋπολογισμός είτε να παραμείνει ο ίδιος, είτε να αυξηθεί.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι η Επιτροπή Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου δεν συνεδριάζει σε τακτική βάση, αλλά «όποτε αποφασίζει ο δήμαρχος», ενώ ακόμη και τα τρόφιμα μοιράζονται σε περιόδους… μεγαλύτερης κοινωνικής ευαισθησίας (π.χ. κατά την περίοδο των γιορτών), αφήνοντας περιθώρια για να βγάλει ο καθένας και τα ανάλογα συμπεράσματα.

Ο κ. Μπαλτογιάννης επανέλαβε τις προτάσεις που έχει καταθέσει η παράταξη του, προκειμένου το Κοινωνικό Παντοπωλείο να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ανάμεσα στις οποίες είναι η αφαίρεση του ΦΠΑ από τα τρόφιμα των Κοινωνικών Παντοπωλείων, η αξιοποίηση άλλων μόνιμων δημοτικών χώρων και η πρόσληψη κοινωνικού λειτουργού.

Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι ο δήμος θα έπρεπε να κάνει περισσότερο το Κοινωνικό Παντοπωλείο προσιτό στους πολίτες, με την έννοια ότι θα μπορούσε να ζητήσει την υλική ή και την οικονομική βοήθεια τους. «Ο κόσμος είναι έτοιμος να βοηθήσει και το έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές, οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτογιάννης και πρόσθεσε ότι η δημοτική πλειοψηφία και η παράταξη του κ. Μαϊτού θα έπρεπε να αφήσουν στην άκρη τις «κοκορομαχίες» και να αναλώσουν την ενέργεια τους στο να καταστεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο μια δομή που θα προσφέρει πραγματικά αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.

(Visited 57 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*