Κλειστά και πάλι τα σφαγεία της Νάξου

admin
02/02/2015 14:30
 
 
 

Λουκέτο έχει μπει και πάλι από τις 10 Ιανουαρίου στα σφαγεία της Νάξου τα οποία είχαν ανοίξει προσωρινά με αφορμή τις εορτές των Χριστουγέννων και μετά από απόφαση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Τζανετίδη.

Με νέα αναφορά από την κτηνιατρική υπηρεσία της περιφέρειας στη Νάξο, τα σφαγεία στην περιοχή Τίμιος Σταυρός είναι και πάλι κλειστά, ενώ σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι κρεοπώλες της περιοχής προκειμένου να διορθώσουν και την τελευταία λεπτομέρεια που αναφέρεται στο νέο έγγραφο που έβαλε και πάλι λουκέτο στα σφαγεία.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά την άρνηση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας να επιτρέψει τη σφαγή των ζώων στο σφαγείο του Τιμίου Σταυρού, από τις 19 Αυγούστου, τα ζώα μεταφέρονταν για σφαγή στο Φιλώτι.

Την απόφαση να ανοίξουν τα σφαγεία Νάξου προσωρινά για τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων και μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής και Πρωτογενή Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης στις 4 Δεκεμβρίου 2014.

Με έγγραφο που απέστειλε ο κ. Ζαννετίδης προς την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κυκλάδων, εντέλλονταν οι κτηνίατροι  των Τμημάτων  Κτηνιατρικής Νάξου (και Τήνου), να διενεργήσουν κρεοσκοπικούς ελέγχους έως και τις 9 Ιανουαρίου 2015 στα σφαγεία των περιοχών αρμοδιότητάς τους.

Μετά τις 10 Ιανουαρίου τα σφαγεία έκλεισαν ξανά, αφού η κτηνιατρική υπηρεσία αποφάνθηκε ότι δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές και αρνείται να κάνει ελέγχους για την πιστοποίηση των κρεάτων. Τα ζώα ωστόσο σφάζονται στο σφαγείο του Φιλωτίου. 

 

 

 

(Visited 96 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*