Άντεξε στα δύσκολα η Organic Islands

admin
30/01/2015 14:06
 
 
 

Στο ξεκίνηµά της το 2010 η Organic Islands είχε να αντιµετωπίσει όχι µόνο τη γραφειοκρατία και την άγνοια των κρατικών υπηρεσιών αλλά και την ελλιπή πληροφόρηση

 σχετικά µε τις καλλιεργητικές πρακτικές των αρωµατικών φυτών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της Νίκος Χατζηανδρέου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων της Αµερικανικής Γεωργικής Σχολής την Τετάρτη 21/01, «µας πήρε 3 µήνες µέχρι να αποφασίσουν οι αντίστοιχοι φορείς εάν είµαστε αγρότες ή ελεύθεροι επαγγελµατίες. Ο ΟΓΑ µας αντιµετώπιζε ως επιχείρηση και το ΤΕΒΕ ως αγρότες».

Organic Islands βασίζεται σε ένα λειτουργικό µοντέλο πλήρους καθετοποιηµένης επιχείρησης διαθέτοντας τόσο ιδιόκτητα κτήµατα στο Σαγκρί και τις Εγγαρές της Νάξου, όσο και µονάδα µεταποίησης, εξειδικευµένο τµήµα εµπορίας που είναι υπεύθυνο για τις προωθητικές ενέργειες της εταιρείας, όπως και τµήµα έρευνας και ανάπτυξης. Το βασικότερο είναι ότι ενώ η Οrganic Islands είναι καθετοποιηµένη, βασικός της στόχος είναι η συνεργασία µε ντόπιους καλλιεργητές.

 

Η συµβολή στην ανάπτυξη της κυκλαδικής οικονοµίας ήταν εξαρχής µέληµα του κ. Χατζηανδρέου παρόλο που η ανταπόκριση από τη µεριά των αγροτών της Νάξου είναι για την ώρα περιορισµένη. Οι 4 συνεργαζόµενοι καλλιεργητές αποτελούν την εξαίρεση σε µια αγροτική κοινωνία που δυσπιστεί απέναντι σε καλλιέργειες αρωµατικών φυτών. «Τα αρωµατικά φυτά όµως δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά τις κλιµατολογικές και εδαφολογικές συνθήκες, ούτε µεγάλες ανάγκες άρδευσης ή προσβλητικότητα σε ασθένειες» εξηγεί ο κ. Χατζηανδρέου.

 

Πηγή: AgroNews

 

 

(Visited 50 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*