«Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου»: «Εκστρατεία λάσπης από την Περιφερειακή Αρχή»

Newsroom
04/03/2021 20:19
 
 
 

«Εκστρατεία λάσπης» από την Περιφερειακή Αρχή με αποδέκτες τον επικεφαλής της Μανώλη Γλυνό και τρεις συγκεκριμένους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης καταγγέλλει η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου».

«Οι θέσεις και ο πολιτικός λόγος, με τον οποίο πρέπει να απαντώνται τα πάντα, πήγαν περίπατο. Προέχουν οι απειλές και η στυγνή απόπειρα εκφοβισμού των περιφερειακών συμβούλων» αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Συμμαχίας», η οποία κάνει λόγο για «χυδαία και άνευ προηγουμένου επίθεση» γιατί οι σύμβουλοι της μειοψηφίας «έχουν αντίθετη άποψη και την εκφράζουν, με γνώμονα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των νησιωτών».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου»:

Με αγανάκτηση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες την εκστρατεία που κάνει η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να πλήξει και να αμαυρώσει με κάθε τρόπο τον επικεφαλή κ. Μανώλη Γλυνό αλλά και τους περιφερειακούς συμβούλους μέλη της παράταξης μας.

Η αποχώρηση των μελών της παρατάξεως για λόγους αρχής και αντίδρασης στα όσα απαράδεκτα έλαβαν χώρα, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 28ης Φεβρουαρίου, έγινε ευκαιρία για την Περιφερειακή Αρχή, προκειμένου για άλλη μια φορά να διεξάγει εκστρατεία λάσπης κατά της Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου, με κάθε λογής κείμενο και άρθρο.

Μετά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου η Περιφερειακή Αρχή, έβαλε στο κάδρο τους κυρίους Μανώλη Σαρικά, Νίκο Κανταρζή και Μηνά Λυριστή.

Για τον κ. Σαρικά η βελόνα κόλλησε στην ΑΜΚΕ Γαληνός, για τον κ. Κανταρζή σε χειρονομία που εκτιμήθηκε πως έκανε και για τον κ. Λυριστή γιατί έμεινε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και υπερασπίστηκε τις θέσεις της παράταξης μας και του Δήμου Μυκόνου που είναι αντίθετος, με την επένδυση στο νησί των ανέμων.

Βιώνουμε δηλαδή απίστευτες καταστάσεις και φαινόμενα που δεν είχαν κάνει ποτέ την εμφάνιση τους, στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της περιοχής. Οι θέσεις και ο πολιτικός λόγος με τον οποίο πρέπει να απαντώνται τα πάντα, πήγαν περίπατο. Προέχουν οι απειλές και η στυγνή απόπειρα εκφοβισμού των περιφερειακών συμβούλων. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι δηλαδή την ώρα των διαδικτυακών συνεδριάσεων πρέπει να κάθονται ακίνητοι και βουβοί. Αν για κάποιο λόγο μιλήσουν στο κινητό τους, θα κατηγορηθούν από το «μεγάλο αδελφό» που όλα τα παρακολουθεί γεγονός αντιδημοκρατικό και απαράδεκτο ότι λαμβάνουν οδηγίες από υποκινητές και παπαγαλάκια.

Σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο δηλαδή όπου η φονική πανδημία ταράζει και την περιοχή μας, οι αποφάσεις της Περιφερειακής αρχής υπονομεύουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , το Περιφερειακό Συμβούλιο με ευθύνη του Περιφερειάρχη ενίοτε θυμίζει καφενείο, τα έργα στην Περιφέρεια πάνε από αναβολή σε αναβολή και γινόμαστε βούκινο στο Πανελλήνιο με τον εκτός λίστας εμβολιασμό του κ. Χατζημάρκου. Την ίδια στιγμή η Περιφερειακή Αρχή προβάλει ως ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ την αντίδραση του κ. Κανταρζή, που λόγω προβλημάτων στη σύνδεση του στην τηλεδιάσκεψη έκανε μια χειρονομία αγανάκτησης και έδωσε τις κατάλληλες εξηγήσεις.

Ο κ. Σαρικάς ξεσκέπασε το ατόπημα της περιφερειακής αρχής να ορίσει ως επιστημονικά υπεύθυνη την κ. Γιασιράνη στην ΑΜΚΕ Γαληνός και βρέθηκε κατηγορούμενος. Και δεν ισχύει το επιχείρημα περί λάθους υπαλλήλου στη διατύπωση της ιδιότητας. Δεν ισχύει γιατί επαναλήφθηκε όχι μια φορά αλλά τέσσερις.

Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας επιστημονικά υπεύθυνος στην ΑΜΚΕ Γαληνός πρέπει να είναι άτομο από τον χώρο της Υγείας, ώστε από την εμπειρία του να προσφέρει έργο. Η κ. Γιασιράνη έπρεπε να παραμείνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου βάση της απόφασης 104/2020 του Περιφερειακού Συμβουλίου και όχι να παρουσιάζεται εγγράφως ως επιστημονικά υπεύθυνη. Σε άλλα έγγραφα φαίνεται να συμμετέχει ως αντιπρόεδρος ο κ. Χρήστος Μπάρδος. Με ποια απόφαση ορίστηκε ο κ. Χρήστος Μπάρδος στο διοικητικό συμβούλιο της ΑΜΚΕ Γαληνός;

Ο κ. Λυριστής έγινε «κόκκινο πανί» για την περιφερειακή αρχή γιατί υπερασπίστηκε τις θέσεις του Δήμου Μυκόνου, που δεν επιθυμεί την επένδυση, γιατί δεν ταιριάζει με το φυσικό περιβάλλον και την εικόνα του νησιού.

Τους λόγους που οι Μυκονιάτες αντιδρούν, επιχείρησε με την εμπεριστατωμένη τοποθέτηση του, να αναδείξει το μέλος της παράταξης μας και περιφερειακός σύμβουλος. Οι περισσότεροι σύμβουλοι της πλειοψηφίας όμως, δεν είχαν γνώση της εισήγησης για το θέμα. Παρότι αδιάβαστοι προέβησαν και σε φραστικά πυροτεχνήματα, μόνο και μόνο για να υπερασπιστούν τη θέση της παράταξης τους που επιθυμεί διακαώς την επένδυση με το πρόσχημα της στήριξης της τοπικής οικονομίας και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, θάβοντας για άλλη μια φορά την φωνή της αυτοδιοίκησης και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μυκόνου που ήταν ομόφωνη.

Εμείς στηρίζουμε τα μέλη της παράταξης και περιφερειακούς συμβούλους μας που δέχθηκαν τη χυδαία και άνευ προηγούμενου επίθεση της Περιφερειακής Αρχής γιατί έχουν αντίθετη άποψη και την εκφράζουν, γιατί πολιτεύονται με γνώμονα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των νησιωτών σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*