Να μην ληφθούν υπόψη οι δασικοί χάρτες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ζήτησε ο Φιλήμονας Ζαννετίδης

Newsroom
24/02/2021 17:42
 
 
 

Χρήσιμα ήταν τα αποτελέσματα της νέας τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννης Οικονόμου με τους Αντιπεριφερειάρχες όλης της χώρας, με θέμα «Σύγκληση ομάδας συντονισμού και παρακολούθησης της προόδου εφαρμογής των μέτρων του ΠΑΑ 2014-2020 που έχουν εκχωρηθεί στις Περιφέρειες – Στοχοθεσία 2021».

Εκτός από τον Υφυπουργό και τους Αντιπεριφερειάρχες, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γ.Γ. του ΠΑΑ Κώστας Μπαγινέτας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης (ως εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ) και υπηρεσιακοί παράγοντες της ειδικής υπηρεσίας εφαρμογής ΠΑΑ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κατά την διάρκεια της, αναλύθηκε το θέμα της συνάντησης, επιλύθηκαν απορίες και απαντήθηκαν ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στους υπηρεσιακούς παράγοντες. Παράλληλα, ξεκίνησε και η συζήτηση για τον σχεδιασμό της αγροτικής ανάπτυξης για το 2021, με το βάρος να πέφτει στην προσέλκυση και στήριξη νέων αγροτών.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, στην τοποθέτηση του, ευχαρίστησε αρχικά το Υπουργείο για την, μέχρι σήμερα, άψογη συνεργασία και την προσπάθεια που καταβάλει για την επίλυση των προβλημάτων του Νοτίου Αιγαίου, ενώ στη συνέχεια στάθηκε σε δύο πολύ σημαντικά ζητήματα που «καίνε» τους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαννετίδης αναφέρθηκε στους δασικούς χάρτες (των οποίων η δημοσίευση έχει δημιουργήσει τεράστια θέματα) και ζήτησε να μην ληφθούν υπόψη του ΟΠΕΚΕΠΕ, μέχρις ότου τελεσιδικήσουν οι ενστάσεις των δικαιούχων. Ζήτησε, δηλαδή, ο ΟΠΕΚΕΠΕ να συνεχίσει να επιδοτεί τους αγροκτηνοτρόφους με τα δεδομένα που έχει μέχρι σήμερα. Το άλλο θέμα που εισηγήθηκε ο κ. Ζαννετίδης προς τον υφυπουργό, ήταν το υψηλό κόστος παραγωγής, λόγω των αυξημένων μεταφορικών ναύλων των πρώτων υλών, όπως για παράδειγμα οι ζωοτροφές.

Απαντώντας ο κ. Οικονόμου υποσχέθηκε πώς να εξετάσει με ποιον τρόπο μπορεί να επιλυθεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα του υψηλού κόστους παραγωγής, το οποίο αυτόματα δημιουργεί ανισότητα ανάμεσα στους παραγωγούς της επικράτειας, επιφέροντας διαφοροποιήσεις στις τιμές των παραγόμενων προϊόντων. Παράλληλα, υποσχέθηκε να εξετάσει κατά πόσον ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπορεί να διατηρήσει τα παλιά του αρχεία, χωρίς να χρησιμοποιήσει τους νέους δασικούς χάρτες, οι οποίοι για το Νότιο Αιγαίο παρουσιάζουν τις χορτολιβαδικές εκτάσεις σε δασικές, ή ακόμα ιδιόκτητες εκτάσεις ως δημόσιες.

(Visited 49 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*