Σε μερική επιφυλακή οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νοτίου Αιγαίου λόγω «Μήδειας»

Newsroom
18/02/2021 16:18
 
 
 

 

Σε μερική επιφυλακή είχε τεθεί το σύνολο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκλήθηκαν λόγω της «Μήδειας», επεμβαίνοντας όπου απαιτήθηκε.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ν. Αιγαίου από τις 14 Φεβρουαρίου μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2021, οι Υπηρεσίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα παρακάτω συμβάντα:

*Απεγκλωβισμό τεσσάρων ενηλίκων και ενός παιδιού στην περιοχή Λάστο της Καρπάθου, λόγω χιονόπτωσης. Η Υπηρεσία επενέβη με ένα όχημα και δύο υπαλλήλους. Επίσης, απεγκλωβίστηκαν 3 άτομα που επέβαιναν σε Ι.Χ. στην περιοχή Απέρι, λόγω έντονης χιονόπτωσης. Η Υπηρεσία επενέβη με ένα όχημα και δύο υπαλλήλους.

*Παροχή βοήθειας και κοπές δέντρων σε Κω, Σύρο και Σαντορίνη, μετακίνηση – αφαίρεση αντικειμένων σε Νάξο και Πάρο, οι οποίες αποκολλήθηκαν λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Πέραν των συμβάντων, για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Νοτίου Αιγαίου, από τη Κυριακή 14 Φεβρουαρίου και μέχρι αυτή τη στιγμή, έχει δεχθεί 24 κλήσεις και συγκεκριμένα:

*16 παροχές βοηθείας για απεγκλωβισμούς, κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων,

*4 αστικές πυρκαγιές και

*4 δασικές πυρκαγιές.

(Visited 46 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*