Απάντηση Χρήστου Μπάρδου στον Μανώλη Γλυνό: «Εφευρίσκει ένα πρόβλημα για κάθε λύση»

Newsroom
10/02/2021 17:41
 
 
 

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Μπάρδος ήταν αυτό που ανέλαβε να απαντήσει στην ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλη Γλυνού.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, ο κ. Μπάρδος καταλογίζει στον κ. Γλυνό κενότητα πολιτικού λόγου και έλλειψη επιχειρημάτων, ενώ ταυτόχρονα τον χαρακτηρίζει «εκφραστή και συνεχιστή ενός πολιτικού παρελθόντος που τα νησιά μας πλήρωσαν πολύ ακριβά», ο οποίος «εφευρίσκει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.

 

Αναλυτικά, η απάντηση του κ. Μπάρδου:

Ματαιοπονεί όποιος περιμένει από τον Μανώλη Γλυνό να προσεγγίσει τις συνθήκες της πραγματικής ζωής και να τοποθετηθεί ανάλογα, με την σοβαρότητα που απαιτείται.

Η παρέμβασή του στην απολογιστική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και η ανακοίνωση που ακολούθησε, μας θυμίζει παρωχημένες εποχές πολιτικής, μιας πολιτικής «παλαιάς κοπής», όπου η κενότητα του πολιτικού λόγου αντικαθιστούσε το επιχείρημα.

Με έκδηλη την αγωνία του να βρει «πατήματα» για να απαξιώσει το έργο της Περιφέρειας, μπέρδεψε την κριτική με την μιζέρια.

Φαίνεται πως ο Μανώλης Γλυνός θα προτιμούσε το Νότιο Αιγαίο να βούλιαζε στην δίνη της υγειονομικής κρίσης που έπληξε τον πλανήτη. Όμως, το Νότιο Αιγαίο βγήκε νικητής και σήμερα, στην κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας,ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της, παραμένει μεταξύ των ελάχιστων «καθαρών» Περιφερειών της Ευρώπης.

Θα προτιμούσε να κατέρρεε η Περιφέρεια που άνοιξε τουριστικά και κρατήθηκε όρθια, όταν άλλες χώρες δεν άνοιξαν καν. Όμως το Νότιο Αιγαίο, πέτυχε έναν άθλο για τον οποίο μιλά όλη η Ευρώπη.

Θα προτιμούσε να σταματήσει η παραγωγή έργου στις υποδομές. Όμως τα έργα προχωρούν κανονικά, με γρήγορους ρυθμούς και με δεκάδες ενεργά εργοτάξια σε όλα τα νησιά.

Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία, δεν ήταν αυτονόητα. Αυτά που βλέπει και αναγνωρίζει ολόκληρη η κοινωνία του Νοτίου Αιγαίου, ο Μανώλης Γλυνός αρνείται να τα δει.

Σίγουρα θα ήταν πολύ βολικό γι’ αυτόν η Περιφέρεια να κρυφτεί πίσω από το άλλοθι της αδράνειας λόγω πανδημίας, διότι τότε θα μπορούσε ανέξοδα από τη θέση της μειοψηφίας να ασκεί κριτική από την ασφάλεια του καναπέ του.

Εκφραστής και συνεχιστής ενός πολιτικού παρελθόντος που τα νησιά μας πλήρωσαν πολύ ακριβά, ενός παρελθόντος που απώλεσε όσα προνόμια και κεκτημένα είχε ο τόπος, με περίσσιο θράσος ήρθε να δώσει μαθήματα παρέμβασης και διεκδίκησης!

Με το ίδιο θράσος που αναφέρθηκε και στην «επάρκεια νερού από το Φράγμα Γαδουρά»!

Με το ίδιο θράσος που αναφέρεται στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ από την θέση του εκπροσώπου του πολιτικού φορέα που τους κατήργησε!

Με το ίδιο θράσος που κουνάει το δάκτυλο για το μεταναστευτικό σε αυτούς που δούλεψαν για την μεταφορά 11.000 προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά, το 2020!

Αυτά συμβαίνουν όταν στερείσαι πολιτικών επιχειρημάτων. Προσπαθείς να κρατηθείς στην επιφάνεια, πιασμένος από μια… κούτα rapid, για να μην βυθιστείς στην πολιτική ανυπαρξία.

Το «εμείς ή κανείς» αντικατέστησε εύκολα τις δικές του δηλώσεις για ομοψυχία, σε μια εποχή παγκόσμιας κρίσης. Ο Μανώλης Γλυνός εφευρίσκει ένα πρόβλημα για κάθε λύση, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την θέση του.

Τελικά, το να περιμένεις σοβαρότητα από τον Μανώλη Γλυνό, είναι σαν να προσπαθείς να τετραγωνίσεις τον κύκλο!

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*