Περιφέρεια: Παράδοση rapid tests σε Κάρπαθο, Κάσο, Κάλυμνο και Λέρο

Newsroom
21/12/2020 15:04
 
 
 

Τμηματικές ποσότητες από την μεγάλη προμήθεια διαγνωστικών τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests), στην οποία προέβη για τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο όλων των κατοίκων και του πιο μικρού νησιού, παραλαμβάνει αυτές τις μέρες η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στη συνέχεια τις παραδίδει νησί-νησί μέχρι να φτάσουν σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Έτσι, μετά το Καστελλόριζο και την Αστυπάλαια, στο πρόγραμμα σταδιακών παραδόσεων των τεστ από την Περιφέρεια σειρά είχαν η Κάρπαθος, η Κάσος, η Λέρος και η Κάλυμνος.

Συγκεκριμένα, φορτίο με 1000 τεστ απέστειλε στην Έπαρχο Καρπάθου-Κάσου Πόπη Νικολαΐδου, το οποίο προορίζεται για τις δομές υγείας της Καρπάθου και της Κάσου. Αντίστοιχα, στη Λέρο και την Κάλυμνο τα rapid tests παρέλαβαν αντίστοιχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Θεμέλαρος και ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής.

«Από τότε που ξέσπασε η αγωνία της πανδημίας, δεν σταματήσαμε ούτε μέρα να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε πρωτοβουλίες που δίνουν λύσεις και φροντίζουν τον άνθρωπο. Κανένας νησιώτης, και του πιο μικρού νησιού, δεν είναι μόνος σε αυτό. Η υγειονομική θωράκιση των κατοίκων είναι για την Περιφέρεια η απόλυτη προτεραιότητα. Σε αυτή τη νέα φάση της παγκόσμιας αγωνίας, ο έλεγχος του πληθυσμού είναι το κλειδί. Η Περιφέρεια προμηθεύτηκε ικανό αριθμό rapid tests για δωρεάν έλεγχο των νησιωτών, με προτεραιότητα στα μικρά νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος σχετικά με την προμήθεια των rapid tests, η οποία αποτελεί μέρος της μεγάλης προσπάθειας της Περιφερειακής Αρχής, που ξεκίνησε από την αρχή της υγειονομικής κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, για την υγειονομική θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Εν μέσω του δεύτερου κύματος διασποράς του κορωνοϊού και για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος μετάδοσης και διάδοσης του ιού στον πληθυσμό των νησιών, η Περιφερειακή Αρχή έκρινε κατεπείγουσα και επιτακτική την ανάγκη να προμηθεύσει με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 τους αρμόδιους φορείς, για την πραγματοποίηση διαγνωστικών ελέγχων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο η πανδημία.
Σκοπός της Περιφερειακής Αρχής είναι να ελεγχθούν με προτεραιότητα όλοι οι κάτοικοι των μικρών νησιών, των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*