Στη Ρόδο η Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου – Συνάντηση με Γ. Χατζημάρκο για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών

Newsroom
18/12/2020 12:21
  •  
  •  
  •  

Η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν χθες στη Ρόδο η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Νωρίτερα, η κα Μιχαηλίδου επισκέφθηκε κοινωνικές δομές του νησιού και ενημερώθηκε για την λειτουργία τους.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη με τη συμμετοχή των βουλευτών Βασίλη Υψηλάντη και Γιάννη Παππά, του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χρήστου Ευστρατίου και της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Κοινωνικών Παντοπωλείων Χαρούλας Γιασιράνη, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της κας Μιχαηλίδου.

Ο κ. Χατζημάρκος ενημέρωσε την Υφυπουργό για το πρόγραμμα της Περιφέρειας , με σκοπό την ενίσχυση των κοινωνικών δομών σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, διοχετεύοντας σε υποδομές και δράσεις ένα μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών πόρων μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νότιο Αιγαίο 2014-2020, διασφαλίζοντας έτσι τη βιωσιμότητα και τη λειτουργικότητα των δομών αυτών σε βάθος χρόνου.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζημάρκος, πάγια προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής είναι η στήριξη και ενίσχυση της κοινωνίας των νησιών και ιδιαίτερα των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, με τις ανάγκες να έχουν αυξηθεί σε μέγιστο βαθμό τα τελευταία χρόνια, ως συνέπεια της πολυετούς οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε, αλλά και των κοινωνικών συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία covid 19.

Δεδομένης της ιδιαιτερότητας του πολυνησιωτικού χαρακτήρα του Νοτίου Αιγαίου και των αυξημένων αναγκών που συνεπάγεται, ο Περιφερειάρχης έθεσε το ζήτημα της υποστελέχωσης και ζήτησε από την Υφυπουργό την ενίσχυση των υπηρεσιών της Περιφέρειας με επαρκές προσωπικό, ούτως ώστε να είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες των 50 κατοικημένων νησιών, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

(Visited 31 times, 1 visits today)