Περιφέρεια: Άμεση προμήθεια 30.500 διαγνωστικών τεστ αντιγόνου για τα μικρά νησιά

Newsroom
27/11/2020 15:39
 
 
 

Στην προμήθεια 30.500 τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid tests) μετά και την ομόφωνη απόφαση που έλαβε σήμερα το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο.

Σκοπός της Περιφερειακής Αρχής είναι να ελεγχθούν το συντομότερο δυνατόν και κατά απόλυτη προτεραιότητα όλοι οι κάτοικοι των μικρών νησιών, των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Πρόκειται για την ίδια κατηγορία τεστ που χρησιμοποιεί και ο ΕΟΔΥ στους διαγνωστικούς ελέγχους, που διενεργεί σε εξωτερικούς χώρους για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2. Το ύψος της δαπάνης για την προμήθεια των τεστ ανέρχεται σε 258.640€, που θα καλυφθεί εξ ιδίων πόρων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Εν μέσω του δεύτερου κύματος διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 και για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος μετάδοσης και διάδοσης του ιού στον πληθυσμό των νησιών, η Περιφερειακή Αρχή έκρινε κατεπείγουσα και επιτακτική την ανάγκη προμήθειας αναγκαίου αριθμού τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19, για την πραγματοποίηση διαγνωστικών ελέγχων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο η πανδημία.

Η προμήθεια των τεστ αντιγόνου αποτελεί μέρος της μεγάλης προσπάθειας της Περιφερειακής Αρχής, που ξεκίνησε από την αρχή της υγειονομικής κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, με πρωτοβουλίες για την υγειονομική θωράκιση του δημοσίου συστήματος υγείας, φορέων και υπηρεσιών, αλλά και του ιδιωτικού τομέα, με γνώμονα αποκλειστικά την προστασία της υγείας των κατοίκων της.

(Visited 98 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*