Συμμαχία Ν. Αιγαίου: «Η αγορά των νησιών έχει λυγίσει μετά το δεύτερο lockdown»

Newsroom
26/11/2020 15:27
 
 
 

Να εντείνει τις προσπάθειες προκειμένου να εξασφαλιστεί το ποσό που αρχικά είχε δηλωθεί ότι θα δοθεί στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του Νοτίου Αιγαίου (δηλ. 49 εκατομμύρια ευρώ) κάλεσε την Περιφερειακή Αρχή η παράταξη του Μανώλη Γλυνού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου, ο επικεφαλής της τόνισε ότι οι νησιώτες επιχειρηματίες δοκιμάζονται σκληρά και βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, γι’ αυτό και θα πρέπει η Περιφέρεια να σταθεί έμπρακτα δίπλα τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου:

Με ενδιαφέρον διαβάζουμε και ενημερωνόμαστε για τον τρόπο, με τον οποίο άλλες περιφέρειες της χώρας αγωνίζονται και ενισχύουν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που λειτουργούν στους νομούς ευθύνης τους.

Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που δεσμεύθηκε για στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με 200 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα, το γεγονός ότι θα ενισχυθούν οι επιχειρηματίες της περιοχής ευθύνης του με άλλα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μας έγινε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ενημέρωση, σύμφωνα με την οποία θα γινόταν προσπάθεια να εξασφαλιστούν για την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων 49 εκατομμύρια ευρώ.

Στη συνέχεια, το ποσό μειώθηκε στα 30 και με πρόσφατη απόφαση διαμορφώθηκε στα 35.000.000 ευρώ.
Σε ερώτηση μας, πάλι, σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μας ανακοινώθηκε πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για να ενισχυθούν περισσότερες επιχειρήσεις με λιγότερα χρήματα έκαστη, για να ωφεληθούν περισσότεροι.

Η αγορά των νησιών σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες έχει λυγίσει ειδικά μετά το δεύτερο lockdown. Η ρευστότητα είναι έννοια άγνωστη και χαμένη για τους επιχειρηματίες που μπροστά τους έχουν ένα βουνό υποχρεώσεων και καθόλου χρήματα για να τις καλύψουν.

Για τους ανθρώπους αυτούς που είναι σε αδιέξοδο και δεν μπορούν να επιβιώσουν καλούμε να γίνει κάτι επιπλέον στην πράξη.

Καλούμε την περιφερειακή αρχή να εντείνει τις προσπάθειες για να εξασφαλιστούν και άλλα χρήματα για την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, με στόχο τα αρχικά δηλωθέντα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δηλαδή τα 49 εκατομμύρια.

Το ποσό αυτό δεν είναι επιδοματική πολιτική, όπως ατυχώς ανέφερε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης, αλλά πραγματική στήριξη στους νησιώτες επιχειρηματίες που δοκιμάζονται σκληρά.

Πάνω από όλα για μας, σημασία έχει ο άνθρωπος, ο κάθε μικρός και μεγάλος επιχειρηματίας που αυτή την περίοδο δοκιμάζεται σκληρά και βλέπει τους κόπους μιας ζωής να χάνονται.

(Visited 64 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*