Μεγάλο αριθμό rapid tests προμηθεύεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Προτεραιότητα στα μικρά νησιά

Newsroom
25/11/2020 14:41
 
 
 

Στην προμήθεια μεγάλου αριθμού τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid tests) προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στα νησιά.

Πρόκειται για την ίδια κατηγορία τεστ που χρησιμοποιεί και ο ΕΟΔΥ στους διαγνωστικούς ελέγχους που διενεργεί σε εξωτερικούς χώρους, για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2.

Σκοπός της Περιφερειακής Αρχής είναι να ελεγχθούν κατά απόλυτη προτεραιότητα όλοι οι κάτοικοι των μικρών νησιών σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Η προμήθεια των τεστ αντιγόνου αποτελεί μέρος της μεγάλης προσπάθειας της Περιφερειακής Αρχής, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, με την έναρξη της πανδημίας COVID-19, για την θωράκιση των δομών του δημόσιου συστήματος υγείας και για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών, εξαντλώντας κάθε διοικητικό και οικονομικό όριο και δυνατότητα παρέμβασης. Ο αγώνας αυτός παραμένει προτεραιότητα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Τη συγκεκριμένη προμήθεια καλείται να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας στη συνεδρίαση της προσεχούς Παρασκευής.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά: «Το μήνυμα μας στους κατοίκους των μικρών νησιών της Περιφέρειας μας, είναι ότι δεν είναι μόνοι σήμερα, όπως δεν ήταν ούτε στιγμή μόνοι από την πρώτη μέρα που ξέσπασε η πανδημία και στην χώρα μας. Γιατί, από την πρώτη περίοδο της πανδημίας, έχουμε καταργήσει κάθε όριο αρμοδιότητας, κάθε φυσικό ή τεχνητό εμπόδιο, προσπαθώντας να σταθούμε στο πλευρό τους με κάθε δυνατό τρόπο και χωρίς να υπολογίζουμε οικονομικό κόστος. Σε αυτή τη νέα φάση της παγκόσμιας αγωνίας, ο έλεγχος των κατοίκων των μικρών νησιών μας είναι απόλυτη προτεραιότητα και για τον σκοπό αυτό προχωράμε, στην προσεχή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στην αγορά ικανού αριθμού διαγνωστικών τεστ αντιγόνου»

(Visited 57 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*